Dolar

32,2490

Euro

34,8471

Altın

2.423,47

Bist

10.055,98

'Yeşile özlem'de gün sayıyoruz

Salgın sürecinin çözülmesiyle birlikte tercih edilecek yerlerin başında yine sakin ve bol yeşillikli yerler geliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-28 10:32:02

'Yeşile özlem'de gün sayıyoruz

Pandemi sürece çoğu insanan tatil planını altüst etmiş durumda. İlerideki süreci tam olarak bilemeyen ve belirsizlik olarak tanımlayan tatilciler birkaç ay daha evde kalma yönünde karar almış görünüyor.

Salgın sürecinin çözülmesiyle birlikte tercih edilecek yerlerin başında yine sakin yerler geliyor.

İşte bunlardan bazılarını sizler için derledik: 

Tabiat tercih nedeni

İzmir Yamanlar Dağı'nda yer alan Karagöl Tabiat Parkı, özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanların favori kaçış rotası. Bir göl ve gölün çevresinde oluşan muhteşem bir doğadan meydana gelen tabiat parkı, en çok da yaz yaklaşırken eşsiz bir görünüme bürünüyor.


Gökçeada

Gökçeada, ada yaşantısını tüm benliğinizde hissedebileceğiniz harika bir bahar rotası. Hayran olunası doğasına karşı sevdiklerinizle keyif dolu günler geçirebileceğiniz adada, gün doğumunu da gün batımını da izlemek huzur veriyor.


Belgrad Ormanı

İstanbullular yine tercihte yeşilden yana... Belgrad Ormanı tabi ki doğa hasreti çeken pek çok İstanbullu'nun en değerli seçeneği. Özellikle hafta sonlarını değerlendirebileceğiniz ormanda ister uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir, ister piknik yapabilir, isterseniz bisiklet sürebilirsiniz.

Pürenli Yaylası

Marmara bölgesinin yakın çevresinden Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yer alan Pürenli Yaylası son dönemlerin popüler yerlerinden. Yaylanın popülerliği yalnızca İstanbul'a olan yakın konumundan gelmiyor elbette. Burası yemyeşil doğası ve sakinliğiyle ön plana çıkıyor.

Likya Yolu
Ülkemizin en uzun mesafeli yürüyüş yolu olan ve Fethiye'den başlayıp Antalya'da sona eren Likya Yolu, ziyaretçilerine keyifli bir deneyim yaşatıyor.

Adalar

İstanbul'un en sık ziyaret edilen bahar rotalarından olan Adalar, şehre yalnızca bir vapur ulaşımı mesafede. Tabi durum böyle olunca da şehirden biraz olsun bunalanlar ilk fırsatta Adalar vapurunun yolunu tutuyor. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada ile gönlünüzde çiçekler açtıran büyüklü küçüklü dört ada, özellikle de hafta sonlarının vazgeçilmezlerinden oluyor

Yeşilyurt Köyü

Ege bölgesinin yeşillikleri de kollarını açmışgörünüyor...Kazdağları'nın masalları aratmayan köyü Yeşilyurt'a en güzel yakışacak kelime hiç şüphesiz huzurdur. Zeytin ağaçlarıyla çevrili doğası, köy yaşantısı ve sıcacık ortamıyla burada ziyaretçileri uzun yıllar hafızalarından silinmeyecek bir seyahat bekliyor.

Haber Ara