Dolar

32,2765

Euro

34,7657

Altın

2.410,54

Bist

10.267,09

Venedik turu

İtalya’nın kuzeydoğusunda adacıklardan, kanallardan ve köprülerden oluşan Venedik’te gezilecek yerler haritası çıkarmaya çalışarak sizin için gezip görülecek yerleri ve yapılacak şeyleri bir araya getirdim.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-17 11:54:20

Venedik turu

Dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alan Venedik; köprüleri, kanalları, tarihe tanıklık eden harika yapılarıyla eşsiz bir tatil için ön sıralarda yer alan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Otomobilsiz şehir olarak anılan bu şehirde gezerken kulağınıza en çok su şırıltısı, insan sesi ve müzik geliyor. Gün içerisinde bir hayli kalabalık bir turist nüfusu ağırlayan Venedik'te yapılacak şeylerin listesine göz atalım.

San Marco Meydanı

Venedik'te gezilecek yerler deyince ilk akla gelen yer kuşkusuz bu meydandır. Çok sayıda turist ve güvercinle dolu olan bu meydanın etrafını kuşatan tarihî mekânlar göz alıyor. Bu meydanda bulunan San Marco Bazilikası, Aziz Mark'ın Çan Kulesi, Arkeoloji Müzesi, Torre dell Orologio Saat Kulesi, Dükler Sarayı ve Ahlar Köprüsü bu görülecek yerlerin başında geliyor. Ayrıca pek çok kafe ve restoranın bulunduğu bu meydanda soluklanıp güvercinleri izleyebilir ve sokak müzisyenlerini dinleyebilirsiniz.

 Büyük Kanal

Kanallar ve köprüler şehri Venedik'te yapılacaklar listesindeki ilk şeyin kanal gezintisi olduğunu söyleyebilirim. 3800 metre uzunluğunda olan ve şehri bir “S” harfi ile yaran Venedik Büyük Kanal'ında ulaşım deniz otobüsleri ve deniz taksileriyle sağlanıyor. Fakat kanal üstünde bulunan 170'ten fazla güzel yapıyı görüp tadını çıkarmak istiyorsanız gondol gezintisi yapmalısınız. Üstelik kanal üstünde bulunan Rialto Köprüsü ilk sırada olmak üzere Yalınayak Köprüsü, Accademia Köprüsü ve Costituzione Köprüsü'nü de böylece yakından görme fırsatı yakalayacaksınız.

 Ca' d'Oro

Venedik Büyük Kanal üstündeki bulunan ve “Altın Ev” olarak da anılan bu sarayın yapımı 15. Yüzyılda bitmiş. Bugün bir sanat müzesi olarak kullanılacak olan sarayda Rönesans dönemine ait eşsiz güzellikteki heykel ve fotoğrafları görebilir, balkonundan kanal manzarasını izleyebilirsiniz.

 Accademia Sanat Galerisi

Accademia Köprüsü'nün tam karşısında yer alan bu müze hem İtalya'nın hem de Avrupa'nın en önemli müzelerinden birisidir. 14. Yüzyıldan 18. Yüzyıla kadar çok geniş bir zaman aralığındaki büyüleyici tablolar bu müzede yer almakta.

 Santa Maria della Salute

Kısaca “La Salute” (Sağlık) olarak bilinen bu kilise, 1630 senesinde 80,000 dolayında insanın veba salgını yüzünden ölmesinin ardından Hz. Meryem'e şükretmek amacı ile inşa edilmiş. Büyük Kanal üstündenki bu kilisenin hem iç hem de dış mimarısı büyüleyicidir. İçinde 12 kıymetli resmin segilendiği bu kiliseye hayran olmamak mümkün değil.

santa-maria-della-salute2

 Rialto Pazarı

Venedik'te alışveriş yapabilmek için butik mağazalara alternatif yerlerin başında bu pazar yer almakta.  Rialto Köprüsü üstündeki rengarenk dükkânlardan şehire özgü maskeleri, gondol temalı eşyaları, dantelleri, mücevherleri, süs eşyaları ve cam hediyelik eşyaları satın almak mümkün.

 Peggy Guggenheim Koleksiyonu

Sanat koleksiyoneri Peggy Guggenheim'ın, eski evi olan Palazzo Venier dei Leoni'de kişisel koleksiyonunun sergilendiği müzeye uğramadan Venedik turunuzu tamamlamayın. Birçok sanat müzesinin tam tersine bu müzede 20. Yüzyıl Amerikan ve Avrupa sanatının eserlerini bulabilirsiniz. Picasso, Dali, Kandinsky, Pollock, Braque gibi sanatçıların eşsiz eserlerinden örnekler bu müzede sergileniyor.

 Murano Adası

Bu güzel şehir gezintisinden sonraki durak Venedik adaları. Venedik'in kuzeyinde, cam işlemeciği ve rengarenk evleriyle ünlü bu adaya ulaşım 40 dakikalık deniz yolculuğuyla yapılabiliyor. Murano'da cam işleme atölyelerini görebilir, camın nasıl işlendiğine canlı olarak tanıklık edebilir ve camdan yapılmış çok çeşitli hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz. Elbette adadaki cam müzelerini, Galuppi Meydanı'nı, San Martino Kilisesi'ni ve İstria Taşı'nı muhakkak görmelisiniz.

 Lido Adası

Venedik'e gelmişken denize girmek istiyorsanız Lido Adası sizin için ideal bir yer. Plajları ile ünlü olan adada bisiklet kiralayarak gezebilirsiniz. Ünlü Venedik Film Festivali de bu adada gerçekleşiyor.

 Venedik Karnavalı

Venedik'e Şubat ayında gideceksiniz bu festivale katılmak için bir planlama yapmanızı öneriniz. Çünkü her sene şubat ayında yaklaşık 11 gün süren bu festivale turistlerin akın ettiğini söyleyebiliriz. Maske takmanın ve gösterişli kostümler giymenin bu festivalin şanından olduğu Venedik Karnavalı, 2019'da 23 Şubat-5 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu yorucu gezinti boyunca Venedik'te ne yenir? İlk önerim elbette deniz ürünleri olacak. Bunun yanında Venedik'e özgü, mürekkep balığından yapılan Spaghetti al Nero di Sepia ilk sırada olmak üzere pek çok çeşidi olan makarnalar ve tabii ki İtalya'da olmazsa olmaz denilecek pizza çeşitleri Venedik'te yenilecek şeylerin başından yer almakta. Tatlı olarak Tiramusu, Gelato ve meşhur Gelateria Eta Beta'nın birbirinden güzel çeşit çeşit dondurmasını muhakkak tatmalısınız.

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara