Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Tatil otelinizde bunlar olmak zorunda!

Kamu yönetimi bir taraftan insan sağlığını ön planda tutarken bir taraftan da sosyal mesafeli turizmin de en uygun konseptini belirlemeye devam ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-25 14:55:35

Tatil otelinizde bunlar olmak zorunda!

Yaz sıcakları artınca tatilcilerin tatil tercihleri hem çeşitlendi hem de pandemi ile birlikte boyut değiştirdi.
Ülkemizde günlük vaka sayısı binin altına ne yazık ki inmedi.
Kamu yönetimi bir taraftan insan sağlığını ön planda tutarken bir taraftan da sosyal mesafeli turizmin de en uygun konseptini belirlemeye devam ediyor.
Bakanlık tarafından açıklanan önlem ve tedbirler de vatandaşlar için, özellikle tatile çıkacaklar için de rehber niteliğinde.
Otellerin bu süreçte neler yapması gerektiği hususu netlik kazanırken vatandaşıt tatile giderken yapması ve seçmesi gerekenler de netlik kazandı...

Sektörel önlemler belli

 Turizm sektörü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen yeni tip coronavirus COVID-19 krizinden süreç içerisinde daha az etkilenmek için birtakım önlemler alma yoluna gitti.

Turizmde her zaman yeniliğin öncüsü olması gereken tesisler, şu an herkesin duymak istediği; olumlu mesajlar, aldıkları önlemler ve sundukları tatil deneyimini misafirlerine aktarmaları ve temizlik/hijyen kurallarını, misafir güvenliği ile ilgili aldıkları önlemleri paylaşması gerekiyor.

Virüse karşı tesislerin de alacağı ve uygulayacağı standartlar var İşte bunlardan bazıları:

Ortak alanlarda Güvenli Sosyal Mesafe düzenlemesi olmak durumunda. Ozon ve ULV Makineleri ile dezenfeksiyon önemli. Periyodik açık alan dezenfeksiyonu gerekli.
Periyodik kapalı alan dezenfeksiyonu yapılmalı. Tekstil ürünleri 90 derece sıcaklıkta yıkanıyor Bağışıklık sistemini destekleyici gıda ve içecek Depo ve Gıda Güvenliği denetimi

En az 24 saat boş bırakılmış odalar, En az 48 saat boş bırakılmış odalar ve En az 72 saat boş bırakılmış odalar.....bu kapsamda düzenlenmiş vaziyette

Haber Ara