Dolar

32,5223

Euro

34,8741

Altın

2.443,30

Bist

9.915,62

Sonbaharda kamp yapılacak yerler

Kampı ve sonbaharı seven, katmerli keyif tutkunlarını şuraya alayım lütfen, sizin için çok güzel sonbahar kamp yerleri yazdım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-22 10:21:50

Sonbaharda kamp yapılacak yerler

Kamp yapmak genelde yaza, güneşli ve sıcak havalara atfedilir. Halbuki havalar hafif soğumuş, yapraklar dallarından düşmek üzereyken kamp yapmak da epey keyifli oluyor. Bu vakitlerde havalar biraz rüzgarlı, yağışlı ve soğuk olabiliyor. Fakat uygun malzeme ile, bu havaları çok keyifli vakitlere dönüştürebilirsiniz. Ben de sizin için sonbaharda çadır kurulacak yerler listesi hazırladım. Buyrunuz!

Aladağlar, Niğde

Özellikle kampçıların ve doğa tutkunlarının çok iyi bildiği yerlerden birisidir Aladağlar. Yıl boyunca gezginler buraya tırmanmaya, yürümeye ve kamp yapmaya geliyor. Doğası inanılmaz güzel. Çeşitli hizmetlerinden yararlanabileceğiniz bir kamp alanı da mevcut. İsterseniz de, doğanın içerisine doğru bir yürüyüş başlatın ve geceye nerde denk gelirseniz, orada kamp yapın. Yüksek ve yürünerek çıkılabilecek yerlerinden pek güzel gölleri de mevcuttur. Üstelik bölgeyle ilgili rehberlere ve bilgilere ve kamp alanından ulaşabilirsiniz.

Erikli Şelalesi, Yalova

Yalova dolayında oturanların, haftasonu için kaçamak yapabileceği az bilinen bir yer Erikli Şelalesi. Halbuki doğa yürüyüşçüleri ve fotoğrafçılar burayı sıklıkla ziyaret ediyor. İstanbul'a yakın kamp yerleri arasında gidip görülecek önemli yerlerden bir tanesi. Hemen yanı başında Dipsiz Göl ve Delmece Yaylası bulunuyor. Sonbaharda biraz soğuk olabiliyor ama size enfes bir orman havası ve doğa manzarası sunuyor. Belki şansınıza yağmur bile yağabilir!

Yedigöller, Bolu

Yedigöller'e gitmenin bir vakti yoktur ama sonbaharda epey güzel oluyor. Göllerin etrafındaki ormanların yeşilden sarıya ve kahverengiye dönüşü hayranlık verici. Sarının ve kahverenginin en az 50 tonunu bulabiliyorsunuz. Bir sürü #nofilter fotoğraf çekebilirsiniz. Ama yine de siz güzel bir çay demleyin. Hiçbir şeyi dert etmeden, hiçbir şeyi düşünmeden yalnızca oturun ve sonbaharın ve doğanın keyfine varın. Burada belli vakitlerde ateş yakılmasına da izin verilmekte. Bir de uyku tulumunuzu iyi seçin, zira özellikle sabah ayazı pis olabiliyor.

Kazdağları, Balıkesir

Kazdağları, Türkiye'nin en önemli bölgelerinden bir tanesi. Memleketin akciğeri. Ne tarafına gitseniz, neresini görseniz farklı bir güzellik. Ancak özellikle Akçay taraflarında bölgeleri tavsiye ediyorum. Kazdağları'nda gezilecek ve kamp yapılacak epey fazla yer var. Buralar Balıkesir kamp yerleri arasında en güzelleri. Sonbaharda yağışlara denk gelebilirsiniz. Botunuzu iyi seçin.

1539865246914577

Çamlıhemşin Yaylası, Rize

Tamam doğu karadeniz sonbaharda biraz soğuk olabilir, tedarikli gitmekte fayda var ama emin olun çok ama çok keyif alacaksınız. Zaten Çamlıhemşin'i her fırsatta övüyorum, o yüzden övmelere devam edeceğim. Bir kere etrafta pek az insan olacak. Ama korkmayın, burda kamp alanları mevcut, onlardan yararlanabilirsiniz. Sabah erkenden kalkıp, soğuk yayla havasını içinize çekersiniz, oh, dert yok tasa yok. İsterseniz burda zirve tırmanışçılığı yapanları izlersiniz, dilerseniz buzul göletlerinde serinleyebilirsiniz, dilerseniz de orada yaşayanlarla sohbet edersiniz. Kim bilir, belki de oraya yerleşmek istersiniz.

Kabak, Fethiye

Kabak'ın en güzel vakitlerinin eylül başları olduğu söylenir ama siz sonbahargünlerini bir deneyin, ondan sonra oturup konuşalım. Bir kere hava hiçbir zaman tam olarak soğuk olmadığı için, daha az malzeme ile yollara düşebilirsiniz. İkincisi, bu vakitlerde çok az insan olacak burda. Belki de yalnızca yerliler. Üçüncü olarak da Kabak'ın zaten doğası muhteşem, burası esasında sit alanı. Sonbaharın renkleri üzerine düştüğünde de farklı bir güzel oluyor. İzmir Antalya arası kamp yerleri arasında Kabak Koyu'nu tercih edebilirsiniz.

Ballıkayalar, Kocaeli

Gebze'nin yanı başında bulunan Ballıkayalar, esasında bir kaya tırmanış cenneti. Pek güzel bir kanyona sahip ve kanyonun iki tarafında, sonbahar aylarında bile kaya tırmanışçılarına rastlamak mümkün. Sonbaharda hem buralar tenha oluyor, hem de kolay ulaşımı sayesinde epey cazip. Dilerseniz kanyonun tepelerine, isterseniz de içerisine, derenin hemen yanıbaşına çadırınızı kurabilirsiniz. Denk gelirseniz kaya tırmanışçılarıyla muhakkak sohbet edin. İşleri epey keyifli!

Kilimli Koyu, İstanbul

İstanbullular olarak Ağva ve Şile yanlarını daha çok kullanmalıyız. Kilimli Koyu da oradaki koylardan bir tanesi. İstanbul kamp yerleri ve fiyatları düşünülürse bir hayli uygun bir yer. Sonbaharın güzelliğini övmeyeceğim bile. Şehirden küçük bir kaçamak yapmak, haftasonunu değerlendirmek için bir hayli uygun. Deniz kenarında, hava biraz serinken, çok romantik vakitler geçirebilirsiniz. Alternatif evlilik teklifi yerleri arayanlara duyurulur! (Sizinle sonbahar kampçılığına geliyorsa, sizi epey bir seviyordur!)

Akyaka, Muğla

Yine bir yaz cennetinin, esasında sonbahar cenneti olduğunu keşfetme serüvenim. Yazın uğrak noktalarından biri olan Akyaka, sonbaharda da epey güzel oluyor. Hatta deniz suyunu hala sıcak bulabilirsiniz veya sıcaklığı fazla dert etmiyorsanız, buyrun size deniz! Kamp alanları da mevcut, eğer uzaktan, birkaç günlüğüne geliyorsanız, yemeği, duşu, çamaşırı burda halledebiliyorsunuz. Ama siz yine de, üzerinize kalın bir şeyler alın. Orman şakaya gelmez!

Sarımsaklı, Balıkesir

Ayvalık'ın hemen yanı başında olan Sarımsaklı, daha çok ilgiyi ve övgüyü hak ediyor esasında. Sarımsaklı kamp yerleri kaynıyor, burası esasında kampçıların uğrak yeri. Hele ki, Ege turuna çıktıysanız muhakkak uğrayın. Denizi soğumaya başlamıştır ama hala girilebilir olduğu günlere denk gelebilirsiniz. Onun dışında sonbaharın keyfini çıkarmak sizin elinizde. Keyifli ve sakin bir tatil için ideal bir yer.

Salda Gölü, Burdur

Salda Gölü için Türkiye'nin Maldivleri diyorlar. Biraz abartılı bir benzetme ama çok da değil. Gölün ve kumunun rengi gerçekten de Maldivleri çağrıştıyor. Ama sakın güneş gözlüğü olmadan gitmeyin, gözünüzü açamayabilirsiniz. Yakınlarda hiç gölge yok ve gözünüzü zor açıyorsunuz. O yüzden sonbahar, buranın keyfini çıkarmak için çok güzel bir zaman olabilir. Gölün çamurunun da şifalı olduğunu ekleyeyim!

Değerli Timetürk okuyucuları sonbahar kampçılığının keyfini doyasıya çıkarın! Hatta kış kampçılığını da bir düşünün! İyi keşifler dilerim!

Hazırlayan: Özlem Akçin ( Özlem Keşifte )

Haber Ara