Dolar

32,4610

Euro

34,7557

Altın

2.429,35

Bist

10.082,77

Şehirden uzaklaşmak mı istiyorsunuz?

saklı cennet' olarak da adlandırılan doğa harikası Balık Gölü, özellikle hafta sonları şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin gözde mekanları arasında yer alıyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-01 12:37:57

Şehirden uzaklaşmak mı istiyorsunuz?

Doğu Anadolu'nun önemli turizm merkezlerinden 2 bin 241 rakımlı Balık Gölü, adalar ve sahip olduğu doğal güzellikleriyle yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.

Ağrı ile Iğdır sınırında bulunan Sinek Yaylası mevkisindeki Balık Gölü, iki adası, balık ve kuş türlerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine stresten uzak keyifli tatil imkanı sunuyor.

Halk arasında "saklı cennet" olarak da adlandırılan doğa harikası Balık Gölü, özellikle hafta sonları şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin gözde mekanları arasında yer alıyor.
Çevredeki piknik alanlarında aileleriyle eğlenceli vakit geçiren ziyaretçiler, tekne turlarıyla farklı türlerdeki kuşların bulunduğu adaları gezip serin havada gölde yüzmenin keyfini çıkarıyor.

Yılın belirli dönemlerinde Fransa ve Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden karavanlarla gelen turistlerin de gezi rehberinde bulunan göl, doğaseverlere de çadır kampı imkanı sunuyor.

Doğayla iç içe tatil yapmanın keyfini çıkaran kampçılarla günübirlik ziyaretçiler, mangal yakıp semaverle çay içerek şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçiriyor.


Haber Ara