Dolar

32,3817

Euro

34,7744

Altın

2.397,37

Bist

10.208,65

Samsun Gezilecek Yerler | Samsun'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri

Karadeniz Bölgesi'nin incisi Samsun ili eşsiz tarihi, doğası ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük metropol kentidir. Samsun ilinin nüfus yoğunluğu sebebiyle ticari yaşantısı da oldukça canlıdır. Samsun ili hakkında gezilebilecek en güzel yerlerini sizler için derledik. İşte merak edilen tüm detayların cevabı haberimizde...

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-21 16:22:51

Samsun Gezilecek Yerler | Samsun'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri

Şahinkaya Kanyonu

Samsun iline gidip meşhur Şahinkaya kanyonunu gezmek olmaz. Şahinkaya kanyonu etrafı deniz ve yeşilliklerle çevrili doğa harikası yerlerdendir. Şahinkaya kanyonunda, uzun ve keyifli doğa yürüyüşleri ve tekne turları yapılabilmektedir.

Sahinkaya

Bandırma Vapuru Müzesi

Samsun denilince akla gelen Bandırma vapurunu ziyaret etmemek olmaz. Samsun ilinin sembollerinden Bandırma Vapuru, Mustafa Kemal Atatürk'ü 9. Ordu Müfettişi olarak kurmayları ile birlikte İstanbul'dan Samsun'a getiren gemidir. Bandırma Vapuru müzesi Samsun'un Canik ilçesinde yer almaktadır.

bandırmavapurumüzesi

Samsun Amazon Heykeli

Amazon Heykeli, Samsun kent merkezindeki Batı Parkta 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Amazon Adası içerisinde yer almaktadır. Müze 7 gün hizmet vermektedir.

amazon-heykeli-

Kuş Cenneti

Samsun Kuş Cenneti, Samsun ilinin Bafra, Engiz ve Alaçam ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Kuş cennetinde, kuş gözlemciliği, fotoğrafçılık, balıkçılık, avcılık, trekking, kampçılık, bisiklet ve kano yapabileceğiniz alanlar mevcuttur.

kuşcennetisamsun

Samsun Kent Müzesi

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Kent Müzesi, Samsun ilinin yöresini, balmumu heykellerle birlikte balıkçılık, Samsun'da sporun tarihi, ekonomik yapısı ve turizm gibi birçok özelliğin yer verildiği müzelerdendir.

samsun-kent-muze

Atakum Sahili

Atakum Sahili, Samsun merkeze en yakın ve en uzun sahil şeridine sahip ilçelerinden Atakum ‘da bulunur. Mavi bayraklı plajları, berrak denizi, tertemiz kumu ile Karadeniz'in en güzel plajıdır.

 

atakumsahili

Tekkeköy Mağaraları

Samsun Tekkeköy ilçesinde bulunan Tekkeköy mağaraları Eski Taş Çağına dek uzanan arkeolojik sit alanıdır. Müze 7 gün hizmet vermektedir.

samsuntekkeköy

 

Haber Ara