Dolar

32,6139

Euro

34,8137

Altın

2.416,99

Bist

9.645,02

Keşfedilmemiş Cennet: Mada Adası

Mada Adası deyince yabancı bir ülkede bir yer mi diye düşünebilirsiniz. Doğa severlerin ve sosyal medyanın da desteğiyle adından söz ettiren keşfedilmemiş bir cennet köşesi, Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Gedikli Köyü’nde yer alıyor.

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-14 19:23:46

Keşfedilmemiş Cennet: Mada Adası

Gölde yerleşimi bulunan tek ada

Pandemi süreciyle birlikte evlerimize kapandığımız süreçlerde bir çok kişi keşfedilmemiş doğal güzelliklerle tanıştı. Buna sosyal medya ve internet araştırmaları da etken oldu. Mada Adası ismini az duyduğumuz cennet bir köşe olarak karşımıza çıkıyor.

Isparta ilimize bağlı Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Gedikli köyünde bulunan bu güzel ada'da sadece 180 kişi yaşıyor. Toplam yüzölçümü 8 buçuk kilometre olan Mada Adası, Beyşehir Gölü'nde bulunan 32 adanın en büyüğü olarak,822 hektar büyüklüğüne sahip. İlçe merkezine sadece 35 kilometre uzaklıkta olan ada, gölde yerleşimi bulunan tek ada olmasıyla da dikkat çekiyor.

Kış aylarında ada ve kara arasındaki ulaşım zorluğu bölgenin buz tutmasıyla zorluk çıkarabiliyor. Mada adasının en büyük geçim kaynağı ise tarım ve balıkçılık. Tatlı su balığı olan sazan ve lüfer gibi balıklar, balık yasağının olmadığı dönemlerde avlanılabiliyor. Ulaşımı zor olan ada'da bir diğer sorun ise tarım araçlarının getirilmesi. Ada'da bulunan tarlalarda ise meyve sebze'nin yanı sıra hububat bulunuyor. Mada Adasını ziyaret etmek isterseniz karaya 700 metre uzakta olan adaya balıkçı kayıklarıyla geçmeniz mümkün.

Haber Ara