Dolar

32,4177

Euro

34,7758

Altın

2.401,95

Bist

10.208,65

Karadeniz'in İncisi Akçakoca'da Nerelere Gidilir?

Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Düzce ilinde yer alan Akçakoca ilçesi doğal güzellikleri ve tertemiz denizi ile ziyaretçilerini büyülemekte. İşte Akçakoca ilçesinde gezebileceğiniz yerler...

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-26 16:10:23

Karadeniz'in İncisi Akçakoca'da Nerelere Gidilir?

Ceneviz Kalesi

Düzce'nin Akçakoca'ya bağlı Hacı Yusuflar Mahallesi'nde yer alan Ceneviz Kalesi, ilçe merkezine yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta yer alan tarihi bir kaledir. Ceneviz Kalesi, doğal sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Doğu Roma ve Helenistik Roma dönemlerinden günümüze kadar gelen kaleden eşsiz deniz manzarasının tadına varabilirsiniz.

cenevizkalesi

Kurugöl Kanyonu

Akçakoca'ya bağlı Kurugöl Köyü'nde yer alan Kurugöl Kanyonu, ilçe merkezine yaklaşık olarak 13 km uzaklıkta yer almaktadır. Şehrin ve işin yoğunluğundan, gürültüsünden uzaklaşıp bu kanyonda doğa ile iç içe olabilirsiniz. Kanyon çevresinde piknik yapabileceğiniz alanlar da mevcuttur.

kurugol-kanyonu

Fakıllı Mağarası

Düzce'nin Akçakoca ilçesine gelip fakıllı mağarasına gitmemek olmaz. Akçakoca'ya bağlı Fakıllı Köyü'nde yer alan Fakıllı Mağarası, ilçe merkezine yaklaşık olarak 9 km uzaklıkta yer almaktadır. Mağara içerisinde yer alan sarkıtlar, damlataşları ve dikitler misafirlerinin gözünü kamaştırmakta. Mağaranın çevresinde piknik yapmanıza olanak sağlayan alanlar mevcuttur. Bununla birlikte fakıllı mağarası, haftanın her günü sabah saat 09.00 ile akşam saat 20.00 arası ziyaret edebilirsiniz. Fakıllı Mağarası'na girişler ücretli olup giriş ücreti kişi başı 3 TL'dir.

FAKILLIMAGARASI

Aktaş Şelalesi

Aktaş şelalesi, Akçakoca'ya bağlı Aktaş Köyü'ne 3 km, ilçe merkezine ise yaklaşık 11 km uzaklıkta yer almaktadır. Birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Aktaş Şelalesi, doğal güzelliği ve temiz havası ile ziyaretçilerini karşılamakta. Ayrıca piknik yapabileceğiniz alanlarda mevcuttur.

 

aktaşşelalesi

Ceneviz Kalesi Plajı

Düzce Akçakoca ilçesinde bulunan Ceneviz kalesi plajı, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı. Tertemiz denizi ve yemyeşil doğası ile misafirlerine görsel şölen sunmakta.

cenevizkalesiplajı

 

 

Haber Ara