Dolar

32,3812

Euro

34,7643

Altın

2.395,70

Bist

10.208,65

Floransa'da Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Yer

Kuzey İtalya'da yer alan Toskana bölgesinin başkenti olan Floransa gezilecek yerler açısından bir çok yere sahip.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-17 08:24:45

Floransa'da Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Yer

Arno Nehri çevresinde konumlanmış olan şehirde nerede ne yapılır, nerelere seyahat edilir, gelin siz Timetürk okuyucuları ile birlikte bakalım!

Aziz Giovanni Vaftizhanesi

Floransa'nın tam merkezinde yer alan tarihi yapı küçük bazilika statüsüne sahip bir dini yapı. Floransa'daki en eski yapılardan olan vaftizhane 1059-1128 seneleri arasında inşa edilmiş. Bronz kapılarıyla popüler yapının iç tasarımında ortaçağdan kalma mozaikler kullanıldığını biliyor muydunuz? 1800 lere kadar tüm katoliklerin vaftiz edildiği yer olan Aziz Giovanni bünyesinde İncil'den bazı sahnelerin betimlendiği kapıları da barındırıyor. Bu kapılara verilen isim ise "Cennet Kapıları". Resme ilginiz var ise gerçektende cennete gitmiş gibi hissedebilirsiniz burda. Bu özelliğiyle Floransa gezilecek yerler listesinde başı çekiyor.

Floransa Katedrali

Duomo ya da Santa Maria del Fiore olarak da bilinen katedral 1296 - 1436 seneleri arasında inşa edilmiş olup mimarisiyle ve ihtişamıyla göz dolduruyor. Katedral, Floransa'nın sembolik yapılarından biri ve gotik bir tarza sahip. Dışı pembe, beyaz ve yeşil mermerlerle bezenmiş bu gösterişli katedralin içi dışına göre daha sade bir yapıda bulunuyor. Büyük kubbesiyle ün kazanmış olan katedral bir de çan kulesine sahip. Floransa'ya giderseniz yine ilk görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Uffizi

Sanata merak duyan seyahat severlerin tam aradığı yer burası olabilir. Dünyadaki en eski sanat galerilerinden bir tanesi olan Uffizi Galerisi iki katlı olup U şekline sahip bir yapı. Ünlü Medici ailesinin sahibi olduğu sanat eserlerinin sergilendiği bu yapı, İtalya'da heykele ve fotoğrafa verilen önemin de adeta bir temsilcisi niteliğinde. 1559-1580 seneleri arasında yapılmış olan bu meşhur galeride Botticelli'nin Venüs'ün Doğuşu eserinden, Michelangelo'nun Kutsal Aile eserine pek çok dünyaca ünlü tabloyu ve heykeli görebilirsiniz. Floransa nerede sanat orada!

Medici Riccardi Sarayı

1444-1484 arasında Michelozzo di Bartolomeo tarafından Cosimo de' Medici adına inşa edilmiş olan saray bir rönesans sarayı. Rönesans döneminde adı duyulmuş Benozzo Gozzoli'nin imzasını taşıyan fresklerle kapı duvarlarıyla Magi Şapeli sarayın en ilgi uyandıran noktalarından biri. Fresklerde betimlenmiş mitolojik hikayeler görülmeye değer. Bu kadar yeri gezdikten sonra acıkacağınızı düşünüp peki "Floransa'da ne yenir?" demiş olabilirsiniz. Turunuzun bir kısmında muhakkak yerel bir pizzacıya uğrayınız efendim!

Museo dell'Opera del Duomo

Bence bu şehir İtalya'nın en güzel şehri olmaya aday . Floransa Katedrali için üretilmiş eserlerin sergilendiği bu müze de Floransa'nın tam bir kültür sanat şehri olduğunun kanıtı. 18 Euro giriş ücreti bulunuyor. Donatello'nun heykellerini ve Michelangelo'nun fotğraflarını görebileceğiniz müzeyi muhakkak gidip görmenizi öneririz. Arnolfo'dan Cam Gözlü Madonna heykeli de müzede ön plana çıkan eserler arasında yer almakta. Bunlar dışında pek çok heykel ve ünlü fotoğrafı görebileceğiniz bu yapıyı da listenize ekleyin.

Ponte Vecchio

Floransa'nın içinden akıp şehire hayat veren Arno Nehrinin üstünde yer alan köprü Ponte Vecchio da muhakkak görülmesi gerekli olan yerlerden. Floransa harita ile kolayca gezilecek bir şehir. Haritada da hemen gözünüze çarpacak olan köprünün özelliği yapımının çok eskiye dayanıyor olması. 13. Yüzyılda inşaatı tamamlanan Ponte Vecchio'nun üstünden manzarayı seyre dalıp, şehrin tadını çıkarmak çok hoşunuza gidebilir.

Ulusal Arkeoloji Müzesi

MÖ 570 senesinden kalma François Vazosu gibi eserleri görebileceğiniz müze, 1620 senesinde Prenses Medici için inşa edilen binada yer almakta. Müzede Antik Mısır, Yunan, Roma'dan kalma eserler ve Etrüsk eserler sergileniyor. 1966 senesinde meydana gelen sel sebebiyle ne yazık ki zarar gören pek çok buluntu için restorasyon çalışmaları 2020 yılında hala devam etmekte. Gidip görmekte fayda var.

Floransa'da gezebileceğiniz yerler tabii ki bunlarla sınırlı değil. Ama bu kadarı bile Floransa'nın kültürel açıdan çok zengin ve tarih kokan bir şehir olduğunu söylemek için yeterli. Artık siz de nereye gidilir bildiğinize göre artık gezmeye başlayabilirsiniz! Bol keşifler…

Hazırlayan : Özlem Keşifte

Haber Ara