Dolar

32,3791

Euro

34,7366

Altın

2.408,43

Bist

10.086,80

Denizin dibi sizi bekliyor

Dalış için Maldiv Adaları, Bahamalar ya da Kızıldeniz'e gitmeniz gerekmiyor. Peki Türkiye'de hangi bölgelerde dalış yapılabilir?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-21 23:57:01

Denizin dibi sizi bekliyor

Sağlıklı bireyler, dalış yapabilir. Ancak dalışa çok daha hızlı adapte olabilmek ve rahat bir kurs süreci geçirip konforlu keyif dalışları yapabilmeniz için bunu bir adım öteye taşımanız yararınıza. Mümkün olduğunca fit olmak, dengeli bir kilonuzun olması, tütün ve benzeri ürünleri kullanmamak, herşeyden evvel denize alışkın olmak dalış için yeterli görülüyor

Türkiye'de tüplü dalış yapabileceğiniz yüzlerce dalış lokasyonu mevcut. Burada güneşin tadını çıkarabilir, kristal berraklığındaki sularda binlerce deniz yaşamı ve mercan resifini gözlemleyebilir, zengin su altı habitatlarına sahip eşsiz, güzel koylarda yüzebilirsiniz.

Amatör ve profesyonellere yönelik

Hem amatör hem de profesyonel dalgıçlar, vücudunu rahatsız etmediği için su sıcaklığını ideal bulacak.Türkiye'nin hemen hemen her sahil şeridinde profesyonel dalış okulları tatilinizi unutulmaz kılmak için turlar düzenlemekte. Profesyonel dalgıçlar için de bol fırsatlar var. Türkiye'nin endemik deniz yaşamı eşsiz bir deneyim ve öğrenme fırsatı sunuyor. Uluslararası sertifikanızla profesyonel bir tur arıyorsanız veya kendi ekibinizle unutulmaz bir sualtı deneyimi yaşamak istiyorsanız, Türkiye'nin sualtı dünyası mükemmel bir seçim.

En iyi dalış lokasyonları

Antalya, Kaş Kalkan; Muğla, İzmir-Çandarlı-Karaburun ve Dikili, Balıkesir Ayvalık; Çanakkale, İstanbul ve Kocaeli bu dalış sürecinde en iyi alternatiflerden.

Alternatif mekanlar

Türkiye'nin (hatta Doğu Akdeniz'in) Kızıldeniz'i olarak bilinen Samandağ, adını yeterince duyuramamış olsa da, sualtı zenginliği açısından Türkiye'de 1 numaraya yerleşmiş konumda.
Kızıldeniz göçmenlerine ev sahipliği yapan ve aynı zamanda Ege bölgesindeki bütün sualtı canlılarını bir arada görebileceğiniz bir dalış noktasıdır.

Yeni başlayanlar için

Dalışa yeni başlamış dalgıçlar içinde oldukça uygundur. Dalışlar 4 metreden başlayarak 32-36 metrelere kadar gitmektedir. Bodrum 12 ay dalış severlere açıktır olsa da kışın su sıcaklığı 14-15 derecelere düşebilir.
Sakarya Batığı ve İngiliz kargo gemisi Duchess of York Batığı, Kalkan bölgesinin açık ara en popüler dalış noktaları. Kalkan'ın bir diğer önemli özelliğiyse sualtı bitkileri yönünden oldukça zengin olması.
Bunların dışında 40 metrelere kadar inen Panorama Resifi'nde baraküda, orfoz, lagos ve kaplumbağa görmek mümkün.

Haber Ara