Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Bolu: Doğanın Cömertliğine Şahit Olabileceğiniz Doğal Bir Tatil Destinasyonu

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Bolu, yaz aylarında doğanın sunduğu yeşil ve mavi tonlarda tatil keyfi yaşatıyor.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-06-12 17:13:51

Bolu: Doğanın Cömertliğine Şahit Olabileceğiniz Doğal Bir Tatil Destinasyonu

Bolu, %65'i ormanlarla kaplı olan doğal güzellikleriyle dört mevsim farklı bir atmosfere sahip. Yedigöller ve Abant Gölü Milli Parkları, Gölcük, Beşpınarlar, Karagöl, Göksu, Sülüklü Göl, Sünnet Gölü tabiat parkları ve Seben Gölü gibi doğal alanlar, henüz keşfedilmemiş güzellikleriyle büyüleyici bir deneyim sunuyor.

Metropollerden İstanbul ve Ankara'da yaşayan vatandaşlar için hafta sonu kaçamağı için tercih edilen bir destinasyon olan Bolu, 147 gölet, 14 göl, 370 yayla ve Osmanlı döneminden kalma tarihi yapılarıyla yaz aylarında doğanın cömertliğine şahit olma fırsatı sunuyor.

Konaklama tesisleri ve günübirlik turlar aracılığıyla göl ve ormanların birleştiği doğal manzaraların tadını çıkaran ziyaretçiler, yaz sıcaklarında yüksek rakımlı bölgelerde serinliğin keyfini çıkarabiliyor. Ayrıca, tarihi ilçeleri gruplar halinde gezme fırsatı buluyorlar.

Bolu Valiliği binası, Yıldırım Bayezid Cami, Akşemseddin Türbesi, Mudurnu ve Göynük ilçelerindeki sivil mimari örnekleri ve tarihi kuleleri görmek isteyen tatilciler, yaz tatillerinde doğayla iç içe bir yolculuk yapma fırsatını da elde ediyorlar. Bu sayede, hem dinlendirici bir tatil hem de tarihi zenginliklerle dolu bir deneyim yaşama imkanı buluyorlar.

Haber Ara