Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bartın'a yolunuz düşerse...

Bartın gezip görülmesi gereken önemli lokasyonlardan. Yolunuz düştüğünde görmeniz gereken yerler var...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-31 09:59:02

Bartın'a yolunuz düşerse...

Karadeniz kış turuzminde de yaz turizminde de turistik mekanları ile ilgi adağı olmayı sürdürüyor. Yılın her döneminde gezilip görülecek yerler açısından zengin bir lokasyona sahip bölgede en önemli yerlerden birisi de Bartın...

Bartın'a yolunuz düştüğünde bu yerlere uğramayı asla ihmal etmeyin:

 Amasra Kalesi

Bizans Dönemi'nden kalmış bir yapı olan Amasra Kalesi, hem Amasra'nın tarihi değerlerini yansıttığı için hem de şehrin muhteşem bir manzarasına sahip olduğu için kesinlikle gitmeniz gereken bir yer.

 Amasra Müzesi

Amasra ilçe merkezinde bulunan Amasra Müzesi'ne giderek, bölgenin geçmiş yıllarda ev sahipliği ettiği Helenistik, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı tarihine ait eşya ve sanat eserlerini inceleyebilirsiniz.

Güzelcehisar

Cenevizlilerden kalan Güzelcehisar Kalesi ve muhteşem Güzelcehisar Plajı ile bu bölge, kendisini keşfetmenizi bekliyor. 80 milyon yaşındaki ve 3 metre uzunluktaki Lav Sütunlarına ev sahipliği yapan Güzelcehisar, Bartın'da gezilecek yerlerin en önemlilerinden.

 İnkumu Plajı

Ülkemizin en çok bilinen plajlarından olan İnkumu Plajı, turkuaz renkleri ile kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Bu kadar bilinmesine rağmen yaz aylarında bile çok kalabalık olmayan bu plaj bahar aylarında çok daha rahat ve huzurlu.

 

Haber Ara