Dolar

32,3591

Euro

34,7547

Altın

2.396,13

Bist

10.208,65

Balat Gezilecek Yerleri Neler? Balat Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Asya biraz Avrupa olan İstanbul'un Balat semti buram buram tarih ve kültür kokan sokak ve caddeleri ile görenleri hayran bırakıyor. İstanbul'a gelip şahane Balat semtini gezmemek olmaz. Rengârenk caddeleri, tarihi sokakları, rengârenk evleri, biraz nostalji biraz modern yapıları ile İstanbul'un en güzel semtleri arasında. İşte Balat semtinde gezilmesi gereken yerlere birlikte bakalım...

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-23 02:01:14

Balat Gezilecek Yerleri Neler? Balat Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Merdivenli Yokuş

Balat sokaklarının en popülerlerden olan Merdivenli Yokuş, pastel renkli evleri, Arnavut kaldırımları ve merdivenleri ile keşfetmeye değer yerlerdendir. UNESCO projesi kapsamında yenilenen cumbalı tarihi evler önünde fotoğraf çekilebilirsiniz.

merdivenliyokus

Sancaktar Yokuşu

Fatih bölgesindeki en çok ziyaret edilen yerlerden Sancaktar Yokuşu Balat semtinin en gözde yerlerinden birisidir. Sancaktar yokuşunda iki ayrı yolu ayıran pembe tarihi mimari yapı göze çarpmakta. Tarihi yokuşu, caddeleri ve birbirinden güzel dükkânları ile keyifli anlar biriktiriyor.

Sancaktaryokusu

İncir Ağacı Kahvesi

Balat'ın mistik havasının buluştuğu İncir Ağacı Kahvesi, görkemli yapısı, renkli merdivenleri ile kahve molasının en keyif veren yerlerindendir.

incirağacıkahvesi

Küçük Mustafa Paşa Hamamı

yüzyıldan kalma tarihi bir miras olan Küçük Mustafa Paşa Hamamı, Balat'ta gezilecek değerli noktalardan birisidir. Hamam, Fatih Sultan Mehmet Dönemi sadrazamlarından Küçük Mustafa Paşa tarafından yaptırıldı. Günümüzde tarihi hamam, sergi, bienal, seminer gibi farklı kültür sanat etkinlikleri düzenlenmekte. Tarihi hamam Yavuz Sultan Selim, Vakıf Mektebi Sk. No:16, 34083 Fatih/İstanbul adresinde yer almakta.

Kucuk-Mustafa-Pasa-

Kiremit Caddesi

Balat'ın en meşhur caddelerinden biri olan kiremit caddesi renkli evleri ile her gün binlerce kişiye ev sahipliği yapmakta. Balat kiremit caddesinde fotoğraf çeken her gün binlerce insan görmek mümkün.

kiremitcaddesi

Özel Fener Rum Erkek Lisesi

Fener Rum Erkek Lisesi'nin kuruluşu 1454 yılına dayanıyor. Tarihi lise, Rumların İstanbul'da açtıkları en eski eğitim kurumu niteliği taşımakta. Şatoyu andıran yapısı ile görenleri kendine hayran bıraktırıyor.

fenerrumlisesi

Agora Meyhanesi 1890

Tarihi Agora Meyhanesi, Kaptan Asteri tarafından 1890'da kuruldu. Agora Meyhanesini, Kaptan Asteri oğlu Stelyo, ardından da torunu Hristo Dulidis işletir. İstanbul'un Balat semtinde bulunan tarihi Agora Meyhanesi mimarisi ve tarihi ile ziyaretçilerini büyülemekte.

agorameyhanesi

Haber Ara