Yol durumu bülteni yayımlandı: Sürücüler dikkat!
Karayolları Genel Müdürlüğü, 15 Ekim 2025 yol durumu bültenini paylaştı. Çalışmalar nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı, bazı kesimlerde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Oluşturma Tarihi: 2025-10-15 08:19:23

Güncelleme Tarihi: 2025-10-15 08:22:20

Anadolu Otoyolu'nun Kaynaşlı Kavşağı-Abant Kavşağı kesiminin 0-11. kilometreleri arasında 13 Ekim 2025 ile 31 Ekim 2025 tarihleri arasında Bolu Dağı Geçişi'nde (Bolu Tüneli dahil) tünel portal yapısında kaplama çalışmaları yapılacak. Bu kapsamda hafta içi 10.00-15.00 saatleri arasında İstanbul istikametinde otoyol trafiğe kapatılacak. Ulaşım, Abant Kavşağı'ndan D-100 Devlet Yolu'na aktarılacak ve sürücüler Kaynaşlı Kavşağı'ndan otoyola yeniden bağlanabilecek.

Avrupa Otoyolu (O-3) Kumburgaz Kavşağı-Selimpaşa Kavşağı arasındaki 0-1. kilometrelerde, 14 Ekim 2025 tarihinden itibaren Kamiloba mevkisinde köprü yapım çalışmaları başlatıldı. Bu kesimde ulaşım diğer platformdan gidiş-geliş olarak sağlanacak. Çalışmalar 7 gün 24 saat esasına göre yürütülecek.

EGE, İÇ ANADOLU VE KARADENİZ'DE ULAŞIM KONTROLLÜ SAĞLANIYOR

Silifke-Mersin yolunun 40-41. kilometreleri arasında 23 Eylül 2025 tarihinden itibaren Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sürdürülüyor.

Polatlı-Ankara yolunun 44-46. kilometreleri arasında Turkuaz köprülü kavşak yapım çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte Eğitim Tesisleri Köprülü Kavşağı ve Polatlı yönündeki kavşak kolları trafiğe kapatıldı. Ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor.

Bergama-Soma yolunun 3-8. kilometrelerinde 8 Ekim 2025'ten itibaren sağ şeritte başlatılan BSM çalışmaları nedeniyle bu şerit trafiğe kapatıldı. Ulaşım yolun sol şeridinden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor. Sürücülere trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri konusunda uyarı yapıldı.

İnegöl-Bozüyük-(Bilecik-Eskişehir il sınırı) yolunun Bursa-Ankara istikameti 23-28. kilometrelerinde 7 Ekim 2025'ten itibaren yol yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı. Ulaşım Ankara-Bursa istikametinden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Karabük-Eskipazar yolunun 0-1. kilometreleri arasındaki üstyapı çalışmaları kapsamında 13 Ekim 2025 tarihinden itibaren bölünmüş yolun her iki istikametinde ve Kardemir Kavşağı bölgesinde ulaşım kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

Sinop-Samsun yolunun Bafra Çetinkaya Köprüsü-Bafra Tozköy Kavşağı arasındaki 43-45. kilometrelerinde, 26 Eylül 2025'ten bu yana Sinop istikametinde drenaj çalışmaları yürütülüyor. Ulaşım kontrollü şekilde devam ediyor.

Sivas-Kangal-Gürün ayrımı yolunun 36-40. kilometreleri arasında 10 Ekim 2025'te başlatılan yol yapım çalışmaları nedeniyle Malatya-Sivas istikameti trafiğe kapatıldı. Ulaşım Sivas-Malatya yönünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Son olarak, İyidere-Rize-Çayeli yolunun 43. kilometresinde bulunan Çayeli Tüneli'nde elektrik ve elektronik sistemleri bakım-onarım çalışması yapılıyor. 15 Ekim 2025 tarihinde 08.00-17.00 saatleri arasında bölünmüş yolun Rize-Çayeli yönündeki tüpü tek şeritten kontrollü olarak, Çayeli-Rize yönündeki tüpü ise kapatılarak ulaşım servis yolundan sağlanıyor.