Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yerel seçimler Türkiye genelinde seyahat hareketliliğine yol açtı

Yerel seçimlerde oy kullanmak için memleketine gitmek isteyen vatandaşlar, online bilet satışlarında hareketliliğe neden oldu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-27 10:25:04

Yerel seçimler Türkiye genelinde seyahat hareketliliğine yol açtı

31 Mart yerel seçimleri sebebiyle en yoğun seyahat hareketliliğinin Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde olduğunu veriler göstermektedir.

Kayıtlı oldukları seçim bölgelerinden uzakta yaşayan vatandaşların, oy kullanmak için döndükleri illere bakıldığında en büyük artış otobüs ve uçakla seyahatlerde gözlenmektedir. İller bazında ise Siirt, Ağrı, Batman, Mardin, Muş, Kars, Giresun, Ordu, Rize ve Tokat illerinde bu artış daha belirgindir.

Bilet satışlarında geçen yıla göre en çok artış olan ilk 20 ilin yer aldığı bölgelere bakıldığında, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 8 il, Karadeniz Bölgesi'nde 6 il, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 4 il, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri'nde ise birer il bulunduğu tespit edilmektedir.

Yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar genellikle uçak biletlerini seçimden yaklaşık 2 hafta önce satın alırken, otobüs biletlerini çoğunlukla seçim haftasında almayı tercih etmektedirler. En çok bilet alınan tarih ise 29 Mart olarak kaydedilmiştir.

Haber Ara