Dolar

32,3683

Euro

34,6906

Altın

2.381,61

Bist

10.193,97

WhatsApp'da silinen mesajlar nasıl geri getirilir?

WhatsApp uygulamasını kullanırken yanlışlıkla bir mesajı sildiyseniz, bunu kurtarmanın çeşitli yolları olduğunu fark edeceksiniz. Peki silinen mesajlar nasıl geri getirilebilir? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-13 21:11:03

WhatsApp'da silinen mesajlar nasıl geri getirilir?

WhatsApp uygulamasını kullanırken bir şekilde sohbet geçmişini sildiyseniz hemen üzülmeyin. WhatsApp, son yedi günlük sohbet geçmişini otomatik olarak saklar; her gece saat 2'de bir yedekleme oluşturarak bunu telefonuna kaydeder. 

Silinen sohbetleri en son yedeğinden geri yüklemen gerekiyorsa ve bilgilerinin yedeği bulutta mevcutsa uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemek en kolay yoldur. Ancak, cihazın yedi günlük gece yedeklerini sakladığından, bu yedekleme dosyalarını kullanarak geçen hafta belirli bir güne geri dönmek mümkündür.

Son Yedek Nasıl Getirilir?

1. Yöntem: WhatsApp'dan ayarlar menüsüne giriniz. Buradan sohbetler menüsü içindeki sohbet yedeğine tıklayayarak son yedekleme tarih ve saatini kontrol ediniz. Eğer silmiş olduğunuz sohbet yedekleme tarihinden önce ise bu yedeğinizi yükleyerek silinen sohbete ulaşabilirsiniz. Eğer silinen sohbet tarihi, yedekleme tarihinden önce ise bu yöntem işe yaramayacaktır.

2. Yöntem: Eğer 1. yöntemi yapamadıysanız daha kolay şekliye bu yöntemi kullanabilirsiniz. İlk olarak WhatsApp'ı telefonunuzdan kaldırınız. Uygulama marketinden tekrar WhatsApp'ı  yükleyin. Sonraki ekranda telefonun için bir mesaj yedeği bulunduğu bildirilecek. “Geri Yükle” düğmesine tıkla ve kurtarma işleminin bitmesini bekle. Varsayılan olarak, WhatsApp her gün gece 2'de otomatik olarak tüm mesajlarının bir yedeğini oluşturur. Yüklenecek olan yedek mevcutta bulunan en son yedek olacaktır.

3. Yöntem: Bu bahsedilecek yöntem pek tavsiye edilmiyor. Bu yöntemde, Android telefonlar üzerinden indirilebilen bir uygulama kullanmaktır. WhatsApp silinen mesajların bildirimlerini de siliyor olsa da, bu tür üçüncül uygulamalar gönderilen mesajları silinmeden depolayabiliyor. Ancak bu tür uygulamaların güvenilirliği her zaman bir soru işaretidir. Lütfen unutmayınız bu tür uygulamaların güvenilirliği yoktur.

Haber Ara