Dolar

32,5383

Euro

34,9980

Altın

2.434,22

Bist

9.769,07

TYT soruları ve cevapları açıklandı mı? 2021 TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı belli oldu mu?

TYT soruları ve cevapları açıklandı mı? 2021 TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı belli oldu mu? 2021 YKS sınavına 2 milyondan fazla kişi katıldı. Sınava giren adaylar sınav bitişi ile TYT sınav soruları ve cevaplarının açıklanmasını bekliyor. Sınava giren adaylar kendi sınav performanslarını değerlendirebilmek için YTY soru kitapçığı ve cevap anahtarının açıklanmasını bekliyor. Peki YKS soruları ve cevapları açıklandı mı? TYT soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte 2021 TYT sınavı soruları ve cevaplarına ilişkin gelişmeler...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-06-26 12:47:20

TYT soruları ve cevapları açıklandı mı? 2021 TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı belli oldu mu?

TYT soruları ve cevapları açıklandı mı? 2021 TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı belli oldu mu? 2021 YKS sınavına 2 milyondan fazla kişi katıldı. Sınava giren adaylar sınav bitişi ile TYT sınav soruları ve cevaplarının açıklanmasını bekliyor. Sınava giren adaylar kendi sınav performanslarını değerlendirebilmek için YTY soru kitapçığı ve cevap anahtarının açıklanmasını bekliyor. Peki YKS soruları ve cevapları açıklandı mı? TYT soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte 2021 TYT sınavı soruları ve cevaplarına ilişkin gelişmeler...

İki buçuk milyona yakın kişi hayellerindeki bölümü okumak için YKS sınavının ilk oturumu olan TYT'de ter döktü. Sınava giren örenciler sınavın bitmesiyle rahat bir nefes aldı. Bir dönemi geride bırakan öğrenciler sonav sonrasında kaç doğru kaç yanlış yaptığını merak etmeye başladı. Bunun için de ÖSYM'nin TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarlarının açıklanması bekleniyor. Peki TYT soruları ve cevapları açıklandı mı? 2021 TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı belli oldu mu? İşte 2021 YKS soruları ve cevaplarına ilişkin detaylar...

TYT soruları ve cevapları açıklandı mı?

2021 YKS sınavı 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar günleri arasında yapılackak. 2 günde milyonlarca kişi sınavda ter dökecek. YKS sınavı TYT ile başlayacak ardınran AYT ve sonra da YDT sınavları ile son bulacak. Peki YKS cevap anahtarı ne zaman açıklanır? 2021 YKS'nin tüm oturumlarının tamamlanmasından sonra YKS soruları ve cevap anahtarının ÖSYM tarafından erişime açılması bekleniyor.

TYT sınavında ter döken yüz binlerce kişi sınav sonrası bir dönemin geride kalmasınan dolayı rahat bir nefes aldı. Sınav sonrası adaylar YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki 2021 2021 TYT soruları ve cevapları ne zamana açıklanacak? TYT sınavından sonra TYT spru ve cevapları açıklancak mı yoksa tüm YKS oturumlarının tamamlanması mı beklenecek?

YKS cevap anahtarı ne zaman açıklanır?

2021 YKS sınavına girenler YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Peki 2021 YKS soru kitapçığı cevap anahtarı yayımlandı mı? ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavının soru kitapçığı ve cevap anahtarı sınavları YKS oturumlarının tamamlanmasından sonra açıklanacak. Ayrıca YKS 3 oturumda yapıldığı için YKS soru ve cevap anahtarnın yayınlanması için pazar günkü son oturumun bitmesi de beklenebilir. TYT soru ve cevapları için ÖSYM'nin duyuruları yakından takip edilmeli.

ÖSYM Başkanı Aygün'den YKS açıklaması

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün sosyal medya platformu Twitter üzerinden YKS'nin ilk oturumu TYT'ye ilişkin açıklama geldi. Aygün açıklamasında sşunları söyledi: "2021-YKSnin ilk aşaması olan TYT oturumu tüm sınav merkezlerimizde başarıyla tamamlanmıştır. Bu oturumda görev alan tüm görevlilerimize teşekkür ederim. Yarın uygulayacağımız AYT ve YDT oturumlarına katılacak adaylarımıza başarılar, görev alacak sınav görevlilerimize de kolaylıklar dilerim."

YKS'ye 2 milyondan fazla kişi katıldı

ÖSYM Başkanı Aygün, YKS'nin 26 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te yapılacak birinci oturumuna ilişkin, "Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 592 bin 579 aday katılacak. TYT'ye engel gruplarına göre oluşturulan tekli ve toplu salonlarda toplam 10 bin 231 engelli aday girecek. TYT'de 420 bin 178 kişi görev alacak." bilgisini paylaştı.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) nedir?

Adayların bir yükseköğretim kurumuna yerleşmek için iki aşamalı sınava girmeleri gerekmektedir. İlk olarak Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuna girilir. TYT, bir üniversiteye yerleşebilmek için zorunlu bir sınavdır ve ilk aşamayı temsil eder. Testin amacı mantıksal düşünme, akıl yürütme, değerlendirme ve düşünme temelli problem çözme becerilerini ölçmektir. Sorular, seçilmiş lise müfredatından gelmektedir ve bu oturuma girmek zorunludur. Adaylar tercih yapabilmek için TYT'de en az 150 puan almak zorundadır. 150 puanın altında kalanlar tercih yapamazken 180 puan (2020 için 170) ve üzeri alanlar ise lisans bölümlerini tercih edebilecektir. Buna ek olarak TYT'de 200 ve üstü bir puan alan öğrencilerin TYT puanı tercih yapmadıkları takdirde iki yıl geçerlidir.[6] Sınavın süresi 135 dakikadır.

Haber Ara