Dolar

32,7866

Euro

35,0697

Altın

2.448,57

Bist

10.471,32

Turan Kışlakçı kimdir? Turan Kışlakçı nereli, kaç yaşında mesleği nedir?

Turan Kışlakçı kimdir? Turan Kışlakçı nereli, kaç yaşında mesleği nedir? Gündeme dair yorumları ile adından söz ettiren gazeteci yazar Turan Kışlakçı 1973 yılında Bingöl'de dünyaya geldi. Gazetecilik mesleğine Sultan gazetesinde başladı. İşte Turan Kışkaçı'nın hayatı ve öz geçmişi...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-11-28 17:12:45

Turan Kışlakçı kimdir? Turan Kışlakçı nereli, kaç yaşında mesleği nedir?

Turan Kışakçı'nın kim olduğu ve hayatı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Gazetecilik mesleğine henüz çok küçükken başlayan Turan Kışaaçı Anadolu Ajansı ve TRT gibi öneli kurumlarda görev almıştır.

Turan Kışlakçı kimdir?

Turan Kışlakçı 1973 yılında Bingöl'de dünyaya geldi. Gazeteci, yazar ve araştırmacı olan Turan Kışlakçı 2022 yılı itibari ile 49 yaşındadır.

İlk, orta ve lise eğitiminin ardından yüksek tahsilini İslamabad ve İstanbul'da tamamladı.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da eğitim gördüğü sırada İngilizce ve Arapça dergiler yayımlamıştır. Bu dergilerin adı ise “Spark” ve “el-Lem'a”dır.

Gazetecilik mesleğine henüz ortaokuldayken başlayan Turan Kışlakçı Milli Gazete'nin çıkarmış olduğu “Sultan” gazetesiyle mesleğe giriş yaptı.

Yeni Şafak gazetesi dış haberler servisinde uzun süre editör olarak da görev yapan Turan Kışlakçı Dünya Bültenini kurdu.

Anadolu Ajansı (AA)'nda önemli görevleri üstlenen Turan Kışlakçı 5 yıl Ortadoğu ve Afrika Yayın Yönetmenliği görevinde bulundu.

Aynı zamanda Anadolu Ajansı'nın MENA yapılanması ve uluslar-arasılaştırılmasında bulundu. TRT Arapça'da genel koordinatörlük görevini kısa bir süre üstlenen Turan Kışlakçı Orta doğu ve Asya uzmanı olarak biliniyor.

İmpact Medya Grubu CEO görevini de ifa eden Kışlakçı, Metafora Medya grubuna da danışmanlık yapıyor.

Türk-Arap Gazeteciler Cemiyeti başkanlığını yürüten Turan Kışlakçı gündeme dair yazıları ve yorumları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Gazetelerde yazıları yayımlanan Kışkaçı Ortadoğu üzerine iki kitabı bulunuyor.

Orta doğu, medya, uluslararası ilişkiler, dinler tarihi, felsefe, edebiyat ve fikri konular üzerine okumayı ve yazmayı sürdürüyor.

Haber Ara