Dolar

32,5203

Euro

34,8539

Altın

2.428,54

Bist

9.645,02

Transkript belgesi nereden alınır? E-devlet transkript belgesi alma nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle video konferans yöntemi ile bir araya geldi. Gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan 17 Mayıs sonrası süreç ile ilgili de detaylar verdi. Erdoğan transkript konusunda da gençlere müjde verdi. Erdoğan açıklamasında 'Transkript belgesi istenilen yerden alınabilecek' dedi. Transkript belgesi almak isteyen öğrenciler de E-devlet transkript belgesi alma nasıl yapılır? Transkript belgesi her ilden alınabilir mi? Transkript belgesi nereden alınır? gibi sorular sormaya başladı. Peki transkript için üniversiteye gitmeye gerek yok mu? Transkript belgesi için üniversitelere gitmeye gerek kalmayacak.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-21 17:14:24

Transkript belgesi nereden alınır? E-devlet transkript belgesi alma nasıl yapılır?

Transkript belgesi üniversite okuyan öğrencilerin sıkça aldığı belgelerin başında geliyor. Burs başvurularında yada bölümle ilgili bir işlem yaptırmak isteyen öğrencilerden ilk olarak transkript belgesi isteniyor. Transkript belgesine bazı zamanlarda ulaşmak oldukça zor oluyordu ama yeni düzenleme ile öğrenciler artık transkript belgelesine kolayca ulaşabilecek. Öğrenciler ile vido konferans yöntemi ile sokbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri tek tek sıraladı. Erdoğan ile gençlerin buluşmasına 81 ilden 560 genç katıldı. Gençler, Erdoğan'a merak ettiklerini sordu. Transkript belgesi almak isteyen ancak korona tedbirleri kapsamında evinden çıkamayan öürencileri sevindiren bir gelişme yaşandı.

Öğrenciler eğitim hayatları boyunca sık sık transkript belgesine ihtiyaç duyuyor. Burs başvurusundan iş başvurusuna, üniversite yatay geçişten dikeye geçişe kadar pek çok alanda ihtiyaç duyulan transkript belgesinin nasıl alınacağı araştırılıyor.

Transkript belgesi nereden alınır?

Erdoğan transkript belgeleri konusunda yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Gereken talimatları verdik. YÖK, üniversitelerle gerekli koordinasyonu sağlayarak hazırlıklarını tamamladı. Artık gençlerimiz transkript belgelerini istedikleri yerden çift dilli olarak herhangi bir ücret ödemeden hızlı bir şekilde alabilecekler. Hem salgın döneminde farklı şehirlerde bulunan hem de eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimize büyük kolaylık sağlayacak bu yeniliğin, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum." E-devlet transkript belgesi alma nasıl yapılır?

Transkript belgelerinin alınması sürecinde yaşanan zorluklar nedeniyle harekete geçildi. Tarnskript belgeleri hazırlıklar tamamlandıktan sonra istenilen yerden alınabilecek. Peki transkript belgesi nereden alınır? Transkript belgesi yeni düzenleme ile ya e-devlet üzerinden alınacak ya da istenilen üniversiteden alınabilecek. Transkirpt belgesi e-devletten nasıl alınır sorusuna gelecek olursak; Henüz transkirptlerin e-devlet'ten verilmesine başlanmadı. Bu konuda çalışamalar devam ediyor. Transkript için üniversiteye gitmeye gerek yok mu

Transkript belgesi almak için öğrencisi oldukları üniversiteye gidilmesine gerek kalmayacak. YÖK çalılma başlattı

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, çalışma kapsamında bazı üniversitelerin transkript örnekleri incelenip üniversiteler ile istişareler yapılarak taslak bir transkript belgesinin oluşturulduğu belirtildi. Söz konusu taslak belgenin bütün üniversitelere gönderilerek, yetkililerinin görüş ve önerilerinin alındığı kaydedilerek, "YÖK'e iletilen bu öneriler doğrultusunda taslakta güncellemeler yapılarak belgeye son şekli verilerek bütün üniversitelere gönderildi. Bu çalışmaların ardından YÖK, kendi bilgi işlem sistemi ile üniversite bilgi sisteminin uyumunun sağlanarak YÖK'ün e-devlet sistemi üzerindeki alanından 'e-transkript belgesi'nin verilebilmesi için gerekli bütün veri girişlerinin bir ay içerisinde tamamlanması hususunda üniversitelere yazı yolladı" denildi. Transkript nedir?

Transkript, öğrencinin kendisine ait kayıt bilgilerinin her yarıyıla göre alınan ve alınmaya devam eden derslerini ve bu derslerinin başarı durumunu içermektedir. Aynı zamanda okuduğu dönem boyunca aldığı dersleri ve AKTS bilgilerini de bu belge içerisinde bulabilmektedir.

Haber Ara