Dolar

32,2734

Euro

35,0993

Altın

2.475,89

Bist

10.422,75

Togg kaç kişiye çıkacak? Kurayla kaç adet Togg satılacak? Togg kurası kaç kişi arasından çekilecek?

Türkiye'nin yerli otomobili Togg için ön sipariş süreci 16-27 Mart tarihleri arasında yapılacak. Binlerce kişinin şimdiden başvuru yaptığı Togg araçlarına ilgi oldukça yüksek. Togg T10X modeli için kura çekilişi ise 28 Mart'ta noter huzurunda çekilecek. Peki Togg kaç kişiye çıkacak? Kurayla kaç adet Togg satılacak? Togg kurası kaç kişi arasından çekilecek?

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-17 17:48:53

Togg kaç kişiye çıkacak? Kurayla kaç adet Togg satılacak? Togg kurası kaç kişi arasından çekilecek?

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un uzun zamandır merakla beklenen fiyat listesi sonunda açıklandı. Üzerinde tartışmaların ve spekülasyonların yapıldığı fiyatların belli olmasının ardından Togg için ön sipariş sürecine geçildi. Togg T10X modelimne sahip olmak isteyenler 60 bin TL başvuru ücreti ile yerli otomobile başvurabielcek. Başvuruyu yapanlar Togg kaç kişiye çıkacak? Kurayla kaç adet Togg satılacak? Togg kurası kaç kişi arasından çekilecek? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte Togg sipariş ve satış sürecine dair detaylar...

Togg kaç kişiye çıkacak?

2023 yılında Togg 20 bin akıllı cihaz üertimi gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunlar yıl boyunca sipariş ile teslim edilecek. 16 Mart'ta başlayan sipariş sürecinde ise 12 bin elektrikli otomobil bireysel kullanıcılara teslim edielcek. Togg ön sipariş kurası 12 bin araç için yapılacak.

Kurayla kaç adet Togg satılacak?

T10X isimli elektrikli SUV'a sahip olmak isteyenler 27 Mart'a kadar Togg ön siparişi verebilir. Sipariş sürecinin ardından 28 Mart'ta kuralar çekilecek. Kurayla 12 bin Togg T10X sahibini bulacak. Togg satışlarına ilerleyen zamanlarda devam edilecek. Togg fabrikasında araç üretimi syısının artması bekleniyor.

Togg ön sipariş nasıl verilir?

Togg T10X için ön siparişi Trumore uygulaması üzerinden veya Togg websitesi üzerinden yapılabilir. Tru.ID oluşturan her bir tekil 60 bin TL ön ödemeyi yaptıktan sonra Togg çekiliş sürecine katılabilir.

Togg para iadesi ne zaman yapılır?

Çekilişte sipariş hakkı kazanamayan kullanıcıların ön ödeme bedelleri ise kullanıcıların Trumore e-Cüzdanlarına ardından bankalarına bağlı olarak en geç 14 gün içinde otomatik olarak hesaplarına geri yatırılacak.

Togg'a kaç kişi başvurdu?

Togg'a büyük ilgi gösteriliyor. Henüz saatler içerisinde binlerce kişi Togg için ön sipariş verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank paylaşımında "Yapamazsınız', 'Hani fabrikası nerede', 'Neresi yerli ki', 'Fabrikada üretim bandı yok ithal bunlar', '2 milyon liradan aşağı olmaz, kimse almaz' Bu cümleleri kuranları hatırladınız değil mi? Bugün itibarıyla Togg T10x siparişi 41 bin oldu!" dedi. Togg'a başvuru sayısının 27 Mart'a kadar katlanarak artması bekleniyor.

Togg ffiyatı

160 kW (218 beygir) güce sahip arkadan itişli (RWD) versiyonu için ön sipariş süreci açıldı. T10X'in iki farklı donanım (V1 ve V2) ve batarya seçeneği bulunuyor. Modelin standart menzilli batarya seçeneği 52.4 kWh kapasiteyle 314 km yol alıyor; 523 km menzilli batarya seçeneği ise 88.5 kWh kapasiteye sahip.

V1RWD Standart Menzil araç 935.000 TL

V2RWD Standard Menzil 1.055.000 TL

V3RWD uzun menzil araç 1.215.000 TL

Togg'a kaç kişi başvurdu? Yerli otomobil Togg T10X ön sipariş başvuru sayısı kaç?
Togg 60 bin lira para iadesi ne zaman yatacak? 60 bin TL ön sipariş ücreti kaç gün sonra yatar?

Haber Ara