Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Terör örgütü PKK, Aynularab'ta bir kız çocuğu daha kaçırdı

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin Halep ilinde işgal ettiği Aynularab ilçesinden 15 yaşındaki kız çocuğunu silahlı kadrosuna katmak için kaçırdı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-25 14:50:43

Terör örgütü PKK, Aynularab'ta bir kız çocuğu daha kaçırdı

Muhalif Kürt grubu "Bağımsız Kürt Rabıtası" Sözcüsü Redor el-Ahmed, AA muhabirine verdiği demeçte, Halep'in Aynularab ilçesinden 15 yaşındaki F.A.İ'nin PKK/YPG mensubu teröristler tarafından kaçırıldığını bildirdi.

Ahmed, terör örgütünün kaçırdığı çocukların aileleriyle iletişim kurmalarını engellediğini vurguladı. PKK/YPG'nin kaçırdığı veya alıkoyduğu çocukları, silahlı eğitim için adeta sözde eğitim kamplarına götürdüğünü ifade etti.

Örgütün, 10 Mart'ta Halep ilinde işgal ettiği Münbiç ilçesinden 14 yaşındaki bir kız çocuğunu da silahlı kadrosuna katmak için kaçırdığını hatırlattı.

Birleşmiş Milletler'in 2022'ye ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda, terör örgütü PKK ile Suriye'deki uzantıları SDG ve YPG'nin, 2022'de 1200'den fazla çocuğu kaçırarak savaşmaya zorladığı belirtilmişti.

Raporda, PKK'nın Suriye kolu SDG'nin 637 çocuğu, PKK/YPG ve SDG'ye bağlı yapılanmaların ise 633 çocuğu silahlı kadrosuna kattığı bilgisi yer almıştı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde, "Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum." ifadelerine yer vermişti.

Haber Ara