İstanbul'da CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada halkı kışkırtıcı provokatif paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 14 kişi yakalandı.
İstanbul Valiliğinin Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde miting, toplantı ve gösteri yasağı getirmesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde olaylar yaşandı. Bu gelişmeler üzerine sosyal medyada halkı kışkırtıcı nitelikte provokatif paylaşımlar yaparak kişileri sokağa çıkmaya ve suç işlemeye davet eden hesaplarla ilgili çalışma başlatıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan inceleme sonrası 24 sosyal medya hesabının kullanıcısı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 214. maddesi uyarınca “suç işlemeye tahrik” suçundan soruşturma açtı.
Başlatılan soruşturma kapsamında 24 şüpheli için gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 14'ü yakalanırken, 10 kişinin firari olduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Öte yandan savcılık, gözaltındaki 14 şüpheliden 9'unun ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilmeleri için emniyete talimat verdi.
AA