Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Sezar Yasası nedir? Sezar Yasası yaptırımları kimlere olacak?

Amerika'nın Suriye Hükumeti ile ilişkili olan kişi ya da kurumlara Sezar Yasası kapsamında yaptırım uygulama kararı aldı. Peki Sezar Yasası nedir?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-17 18:10:55

Sezar Yasası nedir? Sezar Yasası yaptırımları kimlere olacak?

Sezar Yasası ya da diğer ismi ile Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası Donald Trump tarafından 21 Aralık 2019'da imzalanan, Suriye Hpkumeti ile ilişkili olan kişi yada kurumlara uygulanacak yaptırımdır. 

Yasa isimini 2014 yılında Esad rejminin muhalifleri tutuğu hapishanelerde öldürdüğü 11 bin tutukluya ait fotoğrafları dünya basınına sızdıran polisin kod adından almıştır.

Sezar Yasası kapsamında Suriye Hükumeti ile ilişkileri olan Rusya ve İran'da yaptırımlardan etkilenebilecek. Yasa, Esad yönetiminin faaliyetlerine destek sağlayan ya da onlarla büyük miktarda para alışverişinde bulunan yabancı kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulanmasını öngörüyor. Yasa şirketler bazında Suriye ile iş yapılmasını neredeyse imkansız hale getiriyor.

Yasa kapsamında ilk uygulanacak yaptırımlar Beşar Esad ve eşinin de bulunduğu Suriye hükümetiyle ilişkili 39 kişiye uygulanacak. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye hükümetine karşı birçok yeni yaptırımın da uygulanabileceğini ve yaptırım kararlarının rejimin halkına karşı yürüttüğü vahşi savaş durmadığı sürece devam edeceğini söyledi. 

Haber Ara