Dolar

32,2699

Euro

34,6802

Altın

2.405,23

Bist

10.336,50

Sakarya'da havai fişek fabrikasında ki patlamada kaç kişi hayatını kaybetti? Patlamada son durum ne?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren havai fişek fabrikasında 3 Temmuzda patlama meydana gelmişti. İşte patlamada ki son durum!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-07 06:30:06

Sakarya'da havai fişek fabrikasında ki patlamada kaç kişi hayatını kaybetti? Patlamada son durum ne?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da saat 11.15'te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan 122 kişi taburcu edildi. Hastanelerde biri il dışında olmak üzere 4 kişinin tedavisi devam ediyor.

Valilikten yapılan açıklamada "Bugün itibarıyla kayıp olan 7'nci kişinin, İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA çalışması sonucu kimlik tespiti yapılmış ve patlamada hayatını kaybeden kişi sayısı 7 olmuştur. Böylece ilgili ekiplerimizce aranan herhangi bir kişi kalmamıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesine yer verildi.

AFAD, jandarma ve itfaiye personelinden oluşan 185 kişilik ekip ve 52 araç ile kadavra köpeğinin de bulunduğu beş arama köpeğinin katılımıyla fabrika etrafında arazi taraması yapıldı. Çalışmalar kapsamında kimyasal maddeler ile patlamamış havai fişekler, imha edilmek üzere alandan uzaklaştırıldı.

Patlamaya ilişkin gözaltına alınan bir sorumlu müdür, bir iş güvenliği uzmanı ile iki ustabaşının, İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 2'si kadın 4 şüphelinin sorguları sürüyor.

Haber Ara