Dolar

32,5095

Euro

34,9139

Altın

2.441,81

Bist

9.915,62

''Sahte reçete'' soruşturmasında 18 tutuklama

İstanbul Beylikdüzü'nde gerçeğe aykırı reçete düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 3 doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-24 09:56:57

''Sahte reçete'' soruşturmasında 18 tutuklama

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, gerçeğe aykırı düzenlenen reçetelerin SGK'ye fatura edilerek kamu zararı oluşturulduğu iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında SGK başmüfettişince hazırlanan rapora göre, eski eczacı kalfasının organize ettiği bir şebekenin Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar ve bazı eczacılarla işbirliği yaparak maddi değeri yüksek ilaçları gerçeğe aykırı reçete ettikleri ve bunları SGK'ye faturalandırarak kamu zararı oluşturdukları belirlendi. Soruşturma sonucunda kamunun yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratıldığı tespit edildi.

Banka hesap hareketleri, HTS kayıtları, kargo bilgileri ve yasa dışı ilaçlara yönelik yapılan incelemelerde, hastaların kendileriyle ilgili yüksek fiyatlı reçetelerin düzenlendiği tarihlerde hastane yakınlarında telefon baz kayıtlarının olmadığı ortaya çıktı. Yapılan kamera kaydı tespitlerinde, eski eczacı kalfasının, hastaların TC kimlik numaralarını içeren bir listeyle doktorun sekreterinin yanına giderek seri şekilde gerçeğe aykırı ilaç yazma işlemi yaptırdığı belirlendi.

Adlarına sahte reçete düzenlenen bazı kişilerin ise bu durumdan haberdar olmadıklarını, maddi menfaat sağlamadıklarını, devlet hastanesinde muayene olmadıklarını ve ilaçları kullanmadıklarını beyan ettikleri soruşturmada, 40 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet almak ve vermek", "resmi belgede sahtecilik" ve "örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık" suçlarından gözaltı kararı verildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 4 doktorun da bulunduğu 39 zanlı gözaltına alındı. 3 doktor ve eczacının da aralarında bulunduğu 18 şüpheli tutuklanırken, 21 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Ara