Dolar

32,3588

Euro

34,7712

Altın

2.411,27

Bist

10.115,75

Ramazan çadırı kurulacak mı? 2021 Ramazan'da iftar çadırı nerede var?

Ramazan çadırı kurulacak mı? Koronavirüs salgını nedeniyle mübarek ramazan ayı bu sene de milyonlarca Müslüman tarafından buruk bir sevinçle karşılandı. Ramazan etkinliklerinin kısıtlamalar nedeniyle yasaklandığı şu günlerde vatandaşlar Ramazan çadırlarının kurulup kurulmayacağını merak ediyor. Peki Ramazan çadırı kurulacak mı? 2021 Ramazan'da iftar çadırı nerede var? Korona kısıtlamaları nedeniyle maalesef bu sene de (2021) ramazan çadırı kurulamayacak.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-07 14:50:06

Ramazan çadırı kurulacak mı? 2021 Ramazan'da iftar çadırı nerede var?

Müslümanların heyecanla beklediği rahmet ve bereket ayı Ramazan nihayet geldi. Ramazan'da milyonlarca Müslüman oruç tutup Allah'a dua edecek.Korona pandemisi nedeniyle Ramazan ayında bazı kısıtlamalar uygulanacak. Ramazan ayında restroranlar ve kafeler kapalı olacak. Ramazan eğlenceleri ve şenlikleri yapılamayacak. Ramazan'ın incisi teravih namazı ise camilerde kılınamayacak. Durum böyle olunca vatandaşlar Ramazan ayına buruk bir sevinçle karşıladı. Türkiye'de Ramazan çadırı geleneği ile binlerce ihtiyaç sahibi ramazanda orucunu aıyor ve karnını doyuruyordu. İhtiyaç sahipleri bu sene Ramazan çadırı kurulacak mı? sorusunu sormaya başladı. Peki 2021 yılında 2021 Ramazan'da iftar çadırı nerede var?

Ramazan çadırı kurulacak mı?

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle Ramazan ayına kısıtlama kararları alındı. Vatandaşlar da Ramazan ayında ramazan çadırı kurulacak mı sorusunu sormaya başladı. Korona pandemisi ndeniyle bu sene de ramazan çadırları kurulamayacak. Vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek. Özellikle iftar ve sahur vakitleri arasında vatandaşların dışarıya çıkıp, sosyal mesafe kuralını çiğnememesi için gerekli tüm tedbirler alınacak. 

Türk Kızılayı vatandaşa iftarlık ulaştırıyor

Mahallelerde maddi durumu iyi olmayanları önceden tespit eden Kızılay, bu ailelerin ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek Grubu ile gideriyor. Kızılay, servislerle mahallelerde ev ev dolaşarak ihtiyaç sahiplerine yemekleri ulaştırıp onların yüzlerini güldürüyor. Korona salgını nedeniyle bu yıl da iftar çadırları kurulmayacak ancak ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, Kızılay ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Ramazan ayında uygulanacak kısıtlamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni kısıtlama kararları kamuoyuna duyuruldu. Alınan yeni tedbir kararlarının çoğu Ramazan ayını kapsıyor. İşte Ramazan ayı boyunca uygulanacak yeni kısıtlamalar;

81 ilde ramazan boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Ramazan ayı boyunca lokanta, restoran ve kafeler paket servis yapacak.

Ramazan etkinliklerine izin verilmeyecek.

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikleri yasaklandı.

Teravih namazı camilerde kılınacak mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik'' açıklamasında bulundu.

Haber Ara