Dolar

32,2264

Euro

34,7886

Altın

2.410,60

Bist

10.267,09

Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? (Cumhurbaşkanı Başdanışmanı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yer alan atama kararına göre Prof. Dr. Sadettin Hülagü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. Atamanın ardından Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? sorusu gündeme geldi. Kocaeli Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Sadettin Hülagü'nün tıp alanında önemli çalışmalara imza attığı biliniyor. İşte Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün hayatı...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-14 13:48:40

Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? (Cumhurbaşkanı Başdanışmanı)

Cumhurbaşkanlığı atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararına göre Prof. Dr. Sadettin Hülagü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu. Hülagü sosyal medaydan yaptığı paylaşımda "Aziz Milletimizin emrinde 7/24 çalışmak büyük onurdur, bu imkanı sağlayan Rabbime şükürler olsun." dedi. Yapılan atamanın ardından Prof. Dr. Sadettin Hülagü kim sorusu vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaya başlandı. Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir?

Prof. Dr. Sadettin Hülagü 1959 yılında Erzurum'da dünyaya gemiştir. Tıp doktoru olan Prof. Dr. Sadettin Hülagü Kocaeli Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmıştı. Hülagü Cumhrubaşkanı Danışmanı olarak atanmıştır.

Hülagü, ilk, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamladı. Erzurum Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazandı. Toıp diplomasını alan Prof. Dr. Sadettin Hülagü sağlık alanında çalışmaya başladı.

Hava Uzay Tababeti ve Uçuş Doktorluğu kursunu tamamladıktan sonra uçuş doktorluğu ve paraşüt uzmanlığı aldı.

Türkiye'nin en önemli askeri hastanelerinden olan GATA'da çalıştı. GATA Ankara İç Hastalıkları A.B. Dalı'nda İç Hastalıkları uzmanlığı eğitimi aldı ve mezun oldu.

1990-1992 yılları arasında GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Gastroenteroloji yan dal uzmanlığından mezun oldu.

Prof. Dr. Sadettin Hülagü tıp alanında çalışmalarına devam ederken 1996'da Kocaeli Üniversitesi İç Hastalıkları ABD Başkanlığı'na atandı. Burada Gastroenteroloji Bilim Dalı'nı kurdu.

Prof. Dr. Sadettin Hülagü eğitimine bir süre de ABD'de devam etti. ABD Oklahoma eyaleti Baptist Medical Center-Intergris Liver Unitte Karaciğer transplantasyonu ve terapotik endoskopi üzerine eğitim aldı.

İlk defa ülkemizde uygulanan Çift Balonlu Enteroskopi tekniği konusunda dersler verdi. Bu alanın öncüsü olarak kabul ediliyor.

İtalya'da Modena Üniversitesi'nde Kolonjioskop konusunda Prof. Dr. Rita ile birlikte çalışmalar yaptı. Bu konuda Türkiye'de ilk kez SpyGlas kolonjioskop ile karaciğer, safra yolları ve pankreasın endoskopi görüntülenmesi ve tedavisini gerçekleştirdi.

2014 Yılı Ekim ayında Kocaeli Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştır. 2022 tarihinde görev süresi dolduktan sonra tekrardan rektörlüğe aday olmamış, Nuh Zafer Cantürk'e devretmiştir.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek tensipleriyle bugün itibarıyla Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Aziz Milletimizin emrinde 7/24 çalışmak büyük onurdur, bu imkanı sağlayan Rabbime şükürler olsun.
Allah utandırmasın.Amin pic.twitter.com/dLfteh9Snq — Sadettin HÜLAGÜ (@ProfDrHulagu) December 13, 2022

Haber Ara