Dolar

43,4888

Euro

51,5952

Altın

6.788,96

Bist

13.838,29

PKK Türkiye'deki varlığını sona erdirdi

PKK, Türkiye sınırları içindeki silahlı unsurlarını tamamen çektiğini duyurdu. 23 kişi Irak'a yönlendirildi, silahlı faaliyetler sona erdi.

3 Ay Önce Güncellendi

2025-10-26 11:10:04

PKK Türkiye'deki varlığını sona erdirdi

Terör örgütü PKK, Türkiye sınırları içindeki silahlı unsurlarını tamamen çektiğini duyurdu. Irak'ın kuzeyine yönlendirilen bu hareket, örgüt elebaşları tarafından yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu. Açıklamada, örgütsel varlığın sona erdirildiği ve silahlı eylemlerin durdurulduğu belirtildi.

KANDİL'DE BASIN AÇIKLAMASI

Irak'ın Süleymaniye kenti yakınlarındaki Kandil Dağı eteklerinde, PKK mensupları tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Açıklamayı bir örgüt elebaşının okuduğu ve Abdullah Öcalan'ın yönlendirmesiyle mayıs ayında yapılan sözde kongrede alınan kararlar doğrultusunda hareket edildiği ifade edildi. Açıklamada, örgütün Türkiye içindeki silahlı unsurlarını tamamen çekme kararının hayata geçirildiği vurgulandı.

Açıklamada, süreç kapsamında Türkiye sınırlarından ayrılan unsurların Irak'ın kuzeyine yönlendirildiği, açıklamanın yapıldığı alanda bulunan 23 kişilik PKK'lı grubun da Türkiye'den gelerek Irak'a ulaştığı belirtildi. Bu adımın, örgütün silahlı eylemlerini sona erdirmesi ve örgütsel varlığını Türkiye topraklarından kaldırması yönünde önemli bir gelişme olduğu aktarıldı.

Türkiye'nin PYD/PKK'nın narko-terörüyle mücadelesi

SÜRECİN DEVAMI VE ÖRGÜT KARARLARI

PKK açıklamasında, elebaş Abdullah Öcalan'ın onayı çerçevesinde sürecin ilerlediği ve Türkiye sınırları içindeki silahlı unsurların çekilmesinin planlı bir şekilde gerçekleştiği ifade edildi. Örgüt, bundan sonra Türkiye topraklarında silahlı faaliyet yürütmeyeceğini ve çekilen unsurların Irak'taki yerleşim alanlarında bulunacağını duyurdu.

Bu gelişme, PKK'nın Türkiye'deki faaliyetlerinin sonlanması yönünde atılmış somut bir adım olarak değerlendirildi. Örgütün aldığı kararlar ve uyguladığı çekilme süreci, hem güvenlik güçleri hem de uluslararası gözlemciler tarafından yakından takip ediliyor.

aa

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bu liste kavga çıkarır!.. Ev sahibinden kiracıya 26 kural

Haber Ara