Dolar

32,2188

Euro

35,0297

Altın

2.503,92

Bist

10.643,58

Piyano çalan kurye kim, adı ne? (Getir Kuryesi)

Piyano çalan kurye kim? Getir kuryesi adı ne? Sosyal medyada yer alan bir video milyonlarca kişi tarafından izlendi. Videoda Getir kuryesi siparişleri teslim ettikten sonra izin istiyor ve piyona çalmaya başlıyor. Mozart’ın Türk Marşı’nı ustaca çalan kuryenin videosu herkes tarafından izlendi. Sosyal medyada da konuşulan olaya ilişkin Getir'in kurucusu Nazım Salur'dan da bir açıklama geldi Salur 'Böyle bir yeteneğe destek olacağız, şirkete davet ettik' dedi. Peki piyano çalan kuryenin kim olduğu belli oldu mu?

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-11 15:27:05

Piyano çalan kurye kim, adı ne? (Getir Kuryesi)

Piyano çalan kurye kim, adı ne? Sosyal medyada yer alan bir video görenleri hem şaşırttı hem de düşündürdü. Türkiye'nin önde gelen online market alışveriş platformu Getir'de kurye olarak çalışan bir kişi siparişleri teslim ettikten sonra piyanonun başına geçince ve herkesi şok etti. Piyano çalan kuryenin kim olduğu herkes tarafından merak edilirken Getir'in kurucusu Nazım Salur'dan da konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Piyano çalan kurye kim?

Ülkemizde ve dünya genelinde binlerce çalışanı bulunan Getir'in kuryesi siparişleri teslim ettikten sonra izin alarak piyano çalmaya başlıyor. Piyanoyu ustalıkla çalan kurye görenlerin ağzını açık bıraktı. O anlara ait video ise sosyal medayda milyonlarca kez izlendi. Piyano çalan Getir kuryesinin kim olduğu ise henüz açıklanmadı.

Piyano çalan kuryenin adı ne?

Sosyal medyanın en çok paylaşılan videosuna ilişkin Getir'in kurucusu Nazım Salur da sosyal medaydan açıklama yaptı. Salur “Bravo, arkadaşımızla konuştum. Hiç ders almadan kendisi öğrenmiş. Böyle bir yeteneğe mutlaka destek olacağız. Yarın şirkete davet ettik” dedi.

Mozart'ın Türk marşı nedir?

Türk Marşı (Rondo alla Turca) (K. 331), Wolfgang Amadeus Mozart'ın bir bestesidir.

Erken Rönesans yıllarında Osmanlı Devleti, Avrupa'da bir hayranlık uyandırmaktaydı ve Avrupalılar turquerie adı verilen bir akıma uyarak Osmanlı sanat tarzlarını taklit etmekteydi. Mehter marşlarının ritminden esinlenen Mozart, 11 numaralı La majör piyano sonatının (K. 311) 3. bölümünü "Rondo alla turca" (Türk usulü rondo) adıyla besteler.

Batılı müzikler gibi 4/4'lük ölçüyle değil de mehter marşları gibi 6/8'lik ölçüyle bestelenmiş olan bu eser, tamamen piyanoda icra edilir.

Bu beste, Türkiye Cumhuriyeti tarafından tüm özel davetlerde ve ülke tanıtımında kullanılmaktadır.

2014 yılında Macaristan Milli Kütüphanesi arşivinde bulunan 11 nolu La Majör Piyano Sonatı'na ait 4 sayfa orijinal nota yazısının arasında Türk Marşı'ndan da bir kısım bulunuyor.

Haber Ara