Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

Pekmez limon karışımıyla daha kolay zayıflayabilirsiniz

Pekmez ve limonu karıştırarak tüketirseniz vücudunuza birçok fayda sağlamış olursunuz. Peki pekmez limon karışımı nasıl hazırlanmalı? Pekmez limon karışımının vücuda ne gibi bir faydası var? Pekmez limon karışımı sayesinde kilo vermek kolaylaşır mı? Tüm bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-11-19 17:47:45

Pekmez limon karışımıyla daha kolay zayıflayabilirsiniz


Pekmez limon karışımı çok kolay hazırlanır ve vücuda birçok fayda sağlar. Bu yöntem anneannelerimizin dahi uyguladığı bir yöntemdir. Fakat günümüzde onu uygulayan maalesef pek yoktur.

Pekmez limon karışımı nasıl hazırlanmalı?

Pekmez limon karışımı hazırlamak için 3 çorba kaşığı üzüm, keçiboynuzu, dut ya da başka bir doğal pekmez, taze sıkılmış yarım limonun suyu ve bir su bardağından biraz az temiz içme suyuna ihtiyacınız olacak.

Bir su bardağı içme suyunun içerisine pekmezi ve taze sıktığınız limon suyunu ekleyin. Güzel bir şekilde karıştırın. Pekmezli limon karışımı hazır olacaktır.

Bu karışımdan fayda görebilmek için sabahları aç karnına taze bir şekilde hazırlayıp içebilirsiniz. Eğer daha hızlı etki etmesini isterseniz karışımı iki çorba kaşığı pekmezle hazırlayıp sabah ve akşam, günde iki defa aç karnına tüketebilirsiniz. Bu uygulamayı her hafta altı gün uygulayıp bir gün vücudunuzu dinlendirebilirsiniz.

Pekmez limon karışımının vücuda ne gibi bir faydası var?

Pekmez limon karışımı geçmek bilmeyen öksürük krizlerinin bitmesine yardımcı olur. Boğazda oluşan ağrı, kaşıntı ve iltihaplanmaların geçmesini sağlar. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıklara karşı vücudu koruyor, eğer yakalandıysak bu kış hastalıklarının çok daha kısa bir süre içerisinde geçmesine destek olur.

Pekmez limon karışımı bol miktarda demir içerir. Bu sayede demir eksikliğine bağlı olarak oluşan kansızlığa da iyi gelecektir. Düzenli olarak tüketilirse kansızlık azalır, hatta zamanla yok olur.

Pekmez limon karışımı vücuda enerji verir. Kendinizi sürekli halsiz ve yorgun hissediyorsanız bu karışımı düzenli olarak tüketerek çok daha zinde hissedebilirsiniz.

Pekmez limon karışımı tüketirseniz hem vücudunuza birçok fayda sağlar hem de tatlı yeme isteğinizi azaltırsınız. Bu karışım ayrıca vücudu serbest radikallerden de temizler.

Pekmez limon karışımı sayesinde kilo vermek kolaylaşır mı?

Pekmez limon karışımı içildiğinde vücudun tatlı yeme isteği azalır ve kan dolaşımı hızlanır. Bu sayede kilo vermek isteyen insanlara destek olur. Aynı zamanda bu karışım uzun süreli tokluk sağlayarak da zayıflamak isteyenlere yardımcı olur.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara