Dolar

32,6007

Euro

34,8106

Altın

2.490,34

Bist

9.468,33

Özel sektör sağlık çalışanlarına (Başkentray, Marmaray, İzban) ücretsiz mi? Özel hastane sağlık personeline otobüs, metro, metrobüs bedava mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre sağlık personeline şehirler içi toplu taşıma ücretsiz olacak. Özel sektör sağlıkçıları bu kararın kendilerini kapsayıp kapsamadığını merak ediyor. Peki özel sektör sağlık çalışanlarına toplu taşıma ücretsiz mi? Özel hastane sağlık personeline otobüs, metro, metrobüs bedava mı? Resmi Gazete'de yer alan karara göre belediyeler tarafından karar verilmesi durumunda sağlık çalışanlarına ulaşım ücretsiz olabilecek. Ayrıca Başkentray, Marmaray ve İzban seferleri de ücretsiz olabilecek.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-10-28 09:04:38

Özel sektör sağlık çalışanlarına (Başkentray, Marmaray, İzban) ücretsiz mi? Özel hastane sağlık personeline otobüs, metro, metrobüs bedava mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre sağlık personeline şehirler içi toplu taşıma ücretsiz olacak. Özel sektör sağlıkçıları bu kararın kendilerini kapsayıp kapsamadığını merak ediyor. Peki özel sektör sağlık çalışanlarına toplu taşıma ücretsiz mi? Özel hastane sağlık personeline otobüs, metro, metrobüs bedava mı? Resmi Gazete'de yer alan karara göre belediyeler tarafından karar verilmesi durumunda sağlık çalışanlarına ulaşım ücretsiz olabilecek. Ayrıca Başkentray, Marmaray ve İzban seferleri 31 Aralık 2021'e kadar devam edecek.

Koronabirüs pandemisinde ön safta savaşan sağlık çalışanlarına güzel bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karar sağlık çalışanlarının ulaşım masrafını düşürücek. İşte o karar;

Özel sektör sağlık çalışanlarına (Başkentray, Marmaray, İzban) ücretsiz mi?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, ilgili belediye tarafından karar verilmesi şartıyla belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden 31 Aralık 2021'e kadar ücretsiz yararlanabilecek. Söz konusu karar, 1 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Sağlık personeli (hemşire-doktor-tekniker) İETT otobüslerine bedava mı binecek?

Sağlık çalışanları Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre belediyelerin onay vermesi dahilinde sağlık personelleri 31 Aralık'a kadar toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak.

Sağlık personeli nedir?

Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından belge verilmiş ve iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri kapsamında görev alan kişiye sağlık personeli denir. Sağlık personeli sağlık sektöründeki farklı işleri yapan yardımcı elemandır.

Sağlık personeli, diğer adıyla iş yeri hemşiresi, iş yeri hekimiyle birlikte çalışan, gerekli kayıtları tutarak ve bunları düzenleyerek hekime yardımcı olan kişidir. Bu bağlamda sağlık personeli; sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyeni, ya da acil tıp teknisyeni olabilir.

Haber Ara