Dolar

32,2049

Euro

35,0593

Altın

2.526,89

Bist

10.761,02

ÖSYM gözetmen sınav görevli ücreti 2023 | Gözetmen sınav görevi ücreti ne kadar oldu?

ÖSYM gözetmen sınav görevli ücreti 2023 | Her sene milyonlarca kişi ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda ter döküyor. Bu sınavlarda binlerce sınav görevlisi de yer alıyor. Ocak ayında ve Temmuz ayında öğretmen maaşlarına gelen zamla birlikte sınav görevli ücretleri de artıyor. Peki 2023 ÖSYM gözetmen sınav görevi ücreti ne kadar oldu? ÖSYM sınav görevli ücreti kaç para?

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-29 16:01:10

ÖSYM gözetmen sınav görevli ücreti 2023 | Gözetmen sınav görevi ücreti ne kadar oldu?

ÖSYM sınavlarında her sene milyonlarca kişi ter döküyor. ÖSYM, MEB ve AÖF gibi merkezi sınavlarda öğretmenler de sınav görevlisi olarak yer alabiliyor. ÖSYM GİS üzerinden sınav görevi talebinde bulunmak isteyen adaylar 2023 yılında sınav görevli ücretlerinin ne kadar olacağını merak ediyor. Sınavlarda alınan görevin türüne göre adaylara ödencek miktar da değişkenlik gösteriyor. Peki 2023 ÖSYM gözetmen sınav görevli ücreti ne kadar oldu?

ÖSYM gözetmen sınav görevli ücreti 2023

Tüm memurlar gibi öğretmenlere de 2023'ün ocak ayında yüzde 25 oranında zam yapıldı. Uzman ve baş öğretmenlik sisteminin de devreye girmesiyle öğretmenlerin alacakları maaş da arttı. Öğretmen gelirlerinde önemli bir yere sahip olan sınav görevli ücrerleri de zamlandı. 2023 yılında ÖSYM gözetmen sınav görevli ücreti ortalama 580 TL civarında olması bekleniyor.

Gözetmen sınav görevi ücreti ne kadar oldu?

ÖSYM, MEB ve AÖF sınavlarında gözetmen, salon başkanı ve yedek gözetmen gibi değişik alanlarda yeralanlara faklı ücretler ödeniyor. 2023 ÖSYM gözetmen sınav görevli ücreti 580 lira seviyesinde olması bekleniyor. Yüzdelik vergi dilimine göre ödenecek miktarda değişiklikler olabilir.

ÖSYM GİS sınav görevi başvurusu nasıl yapılır?

ÖSYM'den sınav tercihi başvurusu yapmak isteyen adaylar öncelikle kişisel şifreleri ile ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Ardından sıkan seçeneklerden ÖSYM'nin tercihe açık olan sınavlarından görev yapma başvurusu yapabilirler. ÖSYM sınavlarında görev almak isteyenler https://gis.osym.gov.tr adresinde bulunan "E-Devlet ile Kayıt Ol" butonu vasıtasıyla Görevli İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir. Bu işlem için görev bilgileri MEBBİS veya YÖKSİS'ten, fotoğraf ve kimlik bilgileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden temin edilmektedir.

ÖSYM sınav görevli ücreti 2023 | Gözetmen-Yedek Gözetmen-Salon Başkanı sınav görevi ücreti ne kadar?

 

Haber Ara