Dolar

32,4217

Euro

34,8196

Altın

2.401,57

Bist

10.208,65

Murat Hazinedar Kastamonulu mu, nereli, kaç yaşında?

Murat Hazinedar Kastamonulu mu, nereli, kaç yaşında? Beşiktaş Belediyesi'ne yapılan soruşturmanın devamında aralarında eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan düzenlenen operasyonda Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında da gözaltı kararı verilmişti. Murat Hazinedar Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yakalandı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-14 09:24:39

Murat Hazinedar Kastamonulu mu, nereli, kaç yaşında?

Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlenmiş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında da gözaltı kararı verilmiş ve arandığı açıklanmıştı. Murat Hazinedar hakkında yakalama kararı çıkartılmasının üstünden çok geçmeden Murat Hazinedar'ın gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Murat Hazinedar Kastamonulu mu?

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar yapılan operasyon sonucu Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yakalandı. Murat Hazinedar Kastamonulu değildir. Hazinedar'ın İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

Murat Hazinedar nereli, kaç yaşında?

Murat Hazinedar İstanbul'da dünyaya geldi. Çocukluk döneminde Ordu Fatsa'da yaşadı. Ardından Ankara'ya taşınan Murat Hazinedar çocukluğunun bir kısmını Ankara'da geçirdi.

Murat Hazinedar 1971 doğumludur.

Murat Hazinedar kimdir?

Murat Hazinedar Hukuk Fakültesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi'nde Hukuk okuyan Murat Hazinedar hukuk alanında çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bir süre avukatlık yapan Murat Hazinedar daha sonra hukuk bürosu açmıştır. 1997-2014 yılları arasında bu hukuk bürosnda baş avukatlık aypmıştır.

1989-1995 yılları arasında ise çeşitli sektörelerde yönetici olarak görev almıştır.

Or-Gi Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş.'de kurucu ortak olup, Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi'dir.

Siyasete genç yaşta atılan Murat Hazinedar 1987 senesinde gençlik kollarında CHP'den siyasete girdi.

2000'de CHP Kurultay Delegeliği yaptı.

Hazinedar, 2011 Yılı Genel Seçimleri'ne Ordu'dan Bağımsız Milletvekili Adayı olarak seçime katıldı, 2013'te Mustafa Sarıgül ile birlikte CHP'ye yeniden üye oldu.

2014'te CHP Parti Meclis Kararı ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi ve Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde %77'lik oyla Beşiktaş Belediye Başkanlığına seçildi.

Murat Hazinedar çeşitli suçlamalardan sonra 4 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nca görevden alındı.

2019 yılında ise uzun süre grev yaptığı CHP'den kendi arzusuyla ayrıldı.

Murat Hazinedar kimdir hangi partiden belediye başkanı seçildi?
Murat Hazinedar hangi partili? CHP'li mi AK Partili mi? Murat Hazinedar hangi partiden belediye başkanı?

Haber Ara