Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mevlüt Karakaya kimdir? Mevlüt Karakaya nereli? Mevlüt MHP'nin A Takımı'nda

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 15 kişilik Başkanlık Divanı listesi belli oldu. Mevlüt Karakaya da Başkanlık Divanı'nda yer alan isimle arasında. Milyonlarca partili de MHP Başkanlık Divanı'nda yer alan isimleri merak edip araştırmaya başladı. Peki Mevlüt Karakaya kimdir? Mevlüt Karakaya nereli?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-26 18:34:24

Mevlüt Karakaya kimdir? Mevlüt Karakaya nereli? Mevlüt MHP'nin A Takımı'nda

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 15 kişilik Başkanlık Divanı listesi belli oldu. Mevlüt Karakaya da  Başkanlık Divanı'nda yer alan isimle arasında. Milyonlarca partili de MHP Başkanlık Divanı'nda yer alan isimleri merak edip araştırmaya başladı. Peki Mevlüt Karakaya kimdir? Mevlüt Karakaya nereli? 

Mevlüt Karakaya kimdir? 

Mevlüt Karakaya 15 Ağustos 1963 yılında Çavuşlu, Çankaya, Ankara'da dünyaya geldi. Mevlüt Karakaya başarılı bir Türk siyasetçidir.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezundur. 1988 yılında yüksek lisans, 1992 yılında doktarasını tamamlamıştır. 1994 yılında doçent, 2001 yılında da profesör olmuştur. Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak 1999 ile 2003 yılları arasında görev yapmıştır. Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nde Muhasebe-Finansman ve Bankacılık konularında dersler vermiştir. Üniversite Senatosu Üyeliği, Dekan Yardımcılığı, Enstitü Müdür Yardımcılığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ve Anabilim Dalı Başkanlığı gibi idari ve akademik görevlerde bulunmuştur. 2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı olan Karakaya seçimi Melih Gökçek ve Mansur Yavaş'ın gerisinde tamamladı. 21 Mart 2015 tarihinde yapılan Milliyetçi Hareket Partisi 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmiş, akabinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Başkanlık Divanı üyeliğine seçilerek Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini almıştır. TBMM XXV.ve XXVI. Dönem Adana milletvekilidir.

MHP BAŞKANLIK DİVANI

MHP 13. Olağan Büyük Kurultay'da yenilenen 75 kişilik MYK ve 9 kişilik MDK'nin ortak toplantısı, Bahçeli başkanlığında başladı. Toplantıda 15 kişilik Başkanlık Divanı'nda yer alacak isimler belirlendi. Listede yer alan isimler;

Semih Yalçın

Feti Yıldız

Mustafa Kalaycı

İsmail Faruk Aksu

İsmail Özdemir

Mevlüt Karakaya

Kamil Aydın

İzzet Ulvi Yönter

Sadir Durmaz

Pelin Yılık

Yaşar Yıldırım

Filiz Kılıç

İsmet Büyükataman

Tamer Osmanağaoğlu

Bahadır Bumin Özarslan

Haber Ara