Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Memur (Öğretmen-Polis) maaşına yüzde kaç zam yapıldı? Memur kümülatif zam oranı kaç oldu?

Memur (Öğretmen-Polis) maaşına yüzde kaç zam yapıldı? Memur kümülatif zam oranı kaç oldu? Milyonlarca memuru ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz.' denildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-12-06 16:51:37

Memur (Öğretmen-Polis) maaşına yüzde kaç zam yapıldı? Memur kümülatif zam oranı kaç oldu?

Memur (Öğretmen-Polis) maaşına yüzde kaç zam yapıldı? Memur kümülatif zam oranı kaç oldu? Milyonlarca memuru ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz." denildi. 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldığı, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığı hatırlatıldı.

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 2022'nin başlamasına sayıl gümler kala memurlar maaşlarına ne kadar artış yapılacağını merak ediyordu. Memur (Öğretmen-Polis) maaşına yüzde kaç zam yapıldı? Memur kümülatif zam oranı kaç oldu? İşte memur zam oranları...

Memur (Öğretmen-Polis) maaşına yüzde kaç zam yapıldı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi. Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz."

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın duyurmuştu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan çok kritik bir açıklama geldi. Yalçın açıklamasında şunları söyledi: "3600 ek gösterge konusunda, asgari ücret belli olduktan sonra komisyonu topluyoruz. Çalışmalara başlayacağız. Ocakta tüm kamu çalışanlarının maaşlarına düzeltme yapılacak. Ocak ayında memur maaşlarına yansıyacak şekilde ek protokolle alım gücünü yükseltme konusunda mutabık kaldık." Yalçın'ın açıklaması ile heyecanlanan kamu personelleri Memur maaşlarına ne kadar düzeltme yapılacak? Öğretmen-Polis-Hemşire ekstra zam yüzde kaç olacak? sorusunu sormaya başladı.

2022 memur (Öğretmen-Polis) enflasyon farkı yüzde kaç oldu?

2021 Kasım ayı enflasyon oranları açıklandı. Buna göre enflasyon kasımda yüzde 3,51 arttı. Enflasyon yıllık bazda ise yüzde 21,31 oldu. Kasım ayı rakamları baz alındığında memurlar ve memur emeklileri, yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı hakkı kazandı

 

Haber Ara