Dolar

32,4008

Euro

34,8073

Altın

2.435,62

Bist

9.977,77

Levent Göktaş kimdir?

Levent Göktaş kimdir? Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin faillerinden biri olan Mustafa Levent Göktaş hakkında kırmızı bülten çıkartılmış ve ardından Bulgaristan'da yakalanmıştı. Mustafa Levent Göktaş'ın Türkiye'ye iade edilmesi talebi kabul edildi.

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-14 15:56:16

Levent Göktaş kimdir?

Levent Göktaş kimdir? Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin faillerinden biri olan Mustafa Levent Göktaş hakkında kırmızı bülten çıkartılmış ve ardından Bulgaristan'da yakalanmıştı. Mustafa Levent Göktaş'ın Türkiye'ye iade edilmesi talebi kabul edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından Levent Göktaş'ın kim olduğu internette araştırılmaya başlandı.

Levent Göktaş kimdir?

Levent Göktaş Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin faillerinden birisidir. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Hablemitoğlu 18 Aralık 2002'de uğradığı silahlı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Levent Göktaş hakkında kırmızı bülten çıkartılmış ve her yerde aranıyordu. Levent Göktaş geçtiğimiz haftalarda Bulgaristan'da yakalanmıştı.

Eemekli albay olan Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'ın Svilengrad şehrinde güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Göktaş'ın "Tasarlayarak Öldürme" ve "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma" suçlarından 5 Eylül 2022 tarihinde yakalandığı Bulgaristan'dan iadesi talep edilmişti. 

Filibe İstinaf Mahkemesi Türkiye'nin iade talebini değerlendirdi ve Levent Göktaş'ın Türkiye'ye iade edilmesine karar verdi. 

Haber Ara