Dolar

32,4087

Euro

34,7827

Altın

2.401,97

Bist

10.208,65

Kuru Otlar Üstüne filmi konusu nedir? Kuru Otlar Üstüne nerede çekildi?

2023 yılında 16-27 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 76. Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne' Ana Yarışma'sında yarışacak. Peki Kuru Otlar Üstüne filmi konusu nedir? Kuru Otlar Üstüne nerede çekildi? Kuru Otlar Üstüne oyuncuları kimler?

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-04-13 18:59:22

Kuru Otlar Üstüne filmi konusu nedir? Kuru Otlar Üstüne nerede çekildi?

Kuru Otlar Üstüne adlı filmin çekimlerine 2021 yılının Mart ayında başlandı. Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı film izleyicilerden beğeni ve övgü topladı. Pek çok uluslararası film yarışmasında da yarışan film son olarak 76. Cannes Film Festivali'nde yarışacak. Kuru Otlar Üstüne filminın konusu ve oyuncuları da merak ediliyor.

Kuru Otlar Üstüne filmi konusu nedir?

Doğu Anadolu'nun ücra köşesine atanan bir resim öğretmenin hikayesini konu edinen filmde Anadolu insanına genişçe yer veriliyor. Öğretmen Samet'in atandığı köyde başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanır. Samet'in hayatı beklenmedik bir şekilde kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması sonucu tamamen değişir. Kuru Otlar Üstüne filmi konusu büyük ilgi çekiyor.

Kuru Otlar Üstüne nerede çekildi?

Kuru Otlar Üstüne filminin çekimler Anadolu'da gerçekleşiyor. Filmin çekimlerine Erzurum'da başlandı. Erzurum'un doğasına dair önemli çekimlerin yapıldığı filmin çekimlerinin bir kısmı da Adıyaman'da çekildi. Samet, meslektaşı Kenan'la birlikte iki kız öğrenci tarafından tacizle suçlanınca, sıkışıp kaldığı bu acımasız hayattan kurtulma umudunu yitirir. Ancak kendisi de bir öğretmen olan Nuray'la tanışması, endişelerinin üstesinden gelmesine yardımcı olabilir.

Kuru Otlar Üstüne oyuncuları

Merve Dizdar - Nuray
Deniz Celiloğlu - Samet
Musab Ekici - Kenan

Haber Ara