Karayolları Genel Müdürlüğü, 2 Ocak 2026 tarihli yol durum bülteniyle Türkiye genelinde devam eden yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını duyurdu. Otoyol, devlet yolu ve il yollarında sürdürülen çalışmalar nedeniyle birçok güzergâhta trafik kontrollü sağlanırken, bazı kesimlerde şerit daraltması, bant aktarımı ve geçici kapatmalar uygulanıyor.
KARAYOLLARINDA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR
Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun 2-6'ncı kilometreleri arasında, 24 Aralık 2025 tarihinden itibaren üstyapı bakım onarım çalışmaları nedeniyle Adana-Mersin istikametinde bant aktarımı yapıldı. Ulaşım, Mersin-Adana istikametinde çift yönlü olarak sağlanırken, Mersin-Adana yönünde 1 şerit, Adana-Mersin yönünde ise 2 şerit trafiğe açık tutuldu.
TEM Otoyolu Mahmutbey Batı Kavşağı Anayol Üstgeçit Köprüsü'nün genleşme derzlerinde onarım yapılacağı bildirildi. Çalışmaların 20 Aralık 2025 Cumartesi günü saat 21.00'de başladığı, trafik şeritlerinde daraltma yapılarak sürdürüldüğü ve her gün 21.00-06.00 saatleri arasında devam ettiği belirtildi. İmalatın tamamlanmasının ardından yolun tamamen trafiğe açılacağı kaydedildi.
Aydın-Germencik yolunun 20-24'üncü kilometreleri arasında, Aydın Şehir Hastanesi mevkiinde yürütülen yol yapım çalışmaları nedeniyle güzergâh 17 Aralık 2025 tarihinde trafiğe kapatıldı. Bu kesimde ulaşımın diğer yönden gidiş-geliş şeklinde sağlandığı bildirildi.
Simav-Abide yolunun 50-51'inci kilometreleri arasında, 5 Aralık 2025 tarihinden itibaren devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.
KONTROLLÜ TRAFİK VE ŞERİT DARALTMALARI
Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 21-25'inci kilometreleri arasında, 25 Kasım 2025 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılan yol yapım çalışmaları kapsamında Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara istikameti trafiğe kapatıldı. Ulaşım, Ankara-Kahramankazan-Kızılcahamam istikametinden iki yönlü olarak verildi.
Ordu-Fatsa yolunun 3-6'ncı kilometreleri arasında, 25 Aralık 2025 tarihinden itibaren sürdürülen üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle trafik, bölünmüş yolun Ordu istikametinden iki yönlü olarak sağlandı.
Narlı-Pazarcık yolunun Pazarcık Çevre Yolu mevkiinde bulunan 9-12'nci kilometreleri arasında, 18 Aralık 2025 tarihinden itibaren yapılan üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü şekilde veriliyor.
Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolunun 39-41'inci kilometreleri arasında, 25 Aralık 2025 tarihinden itibaren Hasankeyf-Gercüş istikametinde eksen solda toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı çalışmaları yürütüldüğü bildirildi.
Manavgat-Alanya yolunun 38-43'üncü kilometreleri arasında yer alan Devren, Ilıksu-Ulaş ve Çandırtepe tünellerinde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 17 Kasım 2025 ile 30 Ocak 2026 tarihleri arasında, 09.00-23.00 saatleri arasında ulaşımın kontrollü olarak sağlanacağı açıklandı.