Dolar

32,3601

Euro

34,7445

Altın

2.395,90

Bist

10.208,65

Japonya'nın intihar ormanı Aokigahara

Japonya'nın Fuji Dağı yakınlarında bulunan Aokigahara Ormanı, uzun yıllardır intihar etmek için seçilen bir yer olmuş durumda. Filmlere de konu olmuş bu ormanda yılda yüzlerce intihar vakası yaşanmaktadır.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-14 05:48:04

Japonya'nın intihar ormanı Aokigahara

Ormanlar insanların rahatlatıcı aktiviteler, temiz hava almak için tercih ettiği yerler olsa da, Japonya'da Fuji Dağı'nın eteğindeki Aokigahara Ormanı, intihar amaçlı kullanılıyor. Her yıl yüzlerce kişinin intihar etmesinden dolayı buraya 'intihar ormanı' deniliyor.

Aokigahara, aynı zamanda İntihar Ormanı veya Ağaçlar Denizi olarak bilinen, Japonya'da Fuji Dağı'nın kuzeybatısında yer alan 35 kilometrekarelik bir ormandır. Ormanın zemini, MS 864 yılında Fuji Dağı'nın püskürmesiyle meydana gelen magmatik kayaçlardan oluşmaktadır.

Orman Japon mitolojisinde iblisler ile ilişkilendirilir. Japon hükümetinin çalışmalarına rağmen sıklıkla intiharların yaşandığı bir yerdir. Orman çok yoğun olduğu için insanlar sık sık ormanda kaybolmaktadır. Fuji Dağı'na doğru bir kilometre ilerledikten sonra, insan varlığına dair işaretlerin çoğu yok olur.

Orman, Japon hükümetinin çalışmalarına rağmen sıklıkla intiharların yaşandığı bir yerdir. Ormandaki en yaygın intihar şekli yüksek dozda uyuşturucu kullanmak ve kendini asmaktır. İntiharlar, en çok Japonya'daki mali yılın sona erdiği Mart ayında görülmektedir.

Aokigahara, yanlış bir şekilde pusulaların çalışmadığı bir yer olarak gösterilmektedir. Manyetik pusulanın iğnesi, doğrudan lav üzerine yerleştirilirse, kayanın içeriğine ve konumuna bağlı olarak değişen kayanın doğal manyetizması ile hizalanarak hareket etmektedir. Bununla beraber, pusula normal yükseklikte tutulduğunda sorunsuz çalışmaktadır. Japon Kara Kuvvetleri, 1956 yılından beri orman bekçilerine burada eğitim vermektedir.

Haber Ara