$

Dolar

47,1906

Euro

53,8466

£

Sterlin

63,2001

Frank

58,0518

Gram Altın

6.190,5100

Bitcoin

3.134.745

$

Dolar

47,1906

Euro

53,8466

£

Sterlin

63,2001

Frank

58,0518

Gram Altın

6.190,5100

Bitcoin

3.134.745

Genel

İstanbul'un ünlü börekçisinde korkunç gerçek: Tavuk ve sakatat!

İstanbul'un meşhur börekçisinde kıyma yerine tavuk ve sakatat yedirildi! Bakanlık denetimlerinde ortaya çıkan bu skandal, gıda güvenliğine duyulan güveni sarstı.

08.10.2024 - 07:58
tolgakara
İstanbul'un ünlü börekçisinde korkunç gerçek: Tavuk ve sakatat!
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucu, İstanbul'un meşhur börekçilerinden birinin kıymalı böreklerinde gerçek kıyma yerine başka etlerin kullanıldığı ortaya çıktı. Söz konusu börekçide satılan ürünlerde dana kıyma yerine tavuk eti, sakatat ve baş eti gibi farklı içerikler bulundu.

Kıymalı Börek Kıymalı Değil!

İstanbul'un meşhur börekçisi Meşhur Sarıyer Börekçisi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ifşa edilen taklit ve tağşiş ürünler listesinde yer aldı. Üç şubesinde yapılan denetimlerde, kıymalı böreklerde dana kıyma harici kanatlı hayvan eti ve sakatat kullanıldığı belirlendi.

ÜÇ ŞUBEDE SKANDAL ORTAYA ÇIKTI

Sultangazi'deki şubede yapılan denetimlerde kıymalı böreklerde tavuk eti ve sakatat tespit edilirken, Pendik şubesinde baş eti kullanıldığı, Kağıthane şubesinde ise hayvan taşlığı bulunduğu raporlandı. Bu denetimler, halk sağlığına yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğu gibi, müşterilerin güvenini sarstı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın