Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İstanbul'da maskesiz sokağa çıkma yasağı var mı?

Korona virüs vakalarının artması ile toplamda 44 ilde uygulanan maskesiz sokağa çıkma yasağına İstanbul, Ankara ve Bursa'da eklendi. Ülke genelinde 47 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-17 23:14:28

İstanbul'da maskesiz sokağa çıkma yasağı var mı?

İl hıfzıssıhha kurulları illerde oluşan koronavirüs tablosuna göre kararlar almayı sürdürüyor. Şimdiye kadar oluşan tablo nedeniyle toplamda 44 ilde maske takmak zorunlu hale getirilmişti. Bu iller arasında Ankara, İstanbul ve Bursa'da eklendi. Toplamda maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 47'ye yükseldi.

İstanbul'da maskesiz sokağa çıkılabiliyor mu?

İstanbul, Ankara ve Bursa için açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Hangi illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak?

İstanbul ile birlikte toplamda 47 ilde maskesiz dışarı çıkmak yasaklandı. Maskesiz dışarı çıkmanın yasak olduğu iller şöyle; Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa, Bitlis ve Yalova.

Haber Ara