Dolar

32,2480

Euro

34,6690

Altın

2.400,62

Bist

10.247,75

İşbirliği için imzalar atıldı! Üniversite ile sanayi arasında yeni dönem

Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından yürütülen 'Sektör Kampüste Programı' çerçevesinde, Bakan Mahmut Kacır ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sektör çalışanları ve üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlayan işbirliği protokolünü imzaladı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-22 11:03:13

İşbirliği için imzalar atıldı! Üniversite ile sanayi arasında yeni dönem

Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından yürütülen "Sektör Kampüste Programı" çerçevesinde, Bakan Mahmut Kacır ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sektör çalışanları ve üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlayan işbirliği protokolünü imzaladı. Bu protokol kapsamında, gelişen teknolojilere yönelik ihtiyaç duyulan yetkinliklerin uygulamalı çalışmalarla geliştirilmesi, iş dünyasının üniversiteye dahil edilmesi ve firmalar ile üniversiteler arasında karşılıklı gelişime katkı sağlanması hedefleniyor.

Bakan Kacır, imza töreninde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin kritik teknolojilerde "tam bağımsızlık" hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Türkiye'nin dünyanın devler ligine yükselmesi için gençleri bilim ve teknolojiyle buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. "Sektör Kampüste Programı" ile gençlerin, blokzincir, yapay zeka, bulut bilişim, dijital dönüşüm, ileri imalat gibi konularda sektör liderleri ve profesyonellerle buluşacağını vurguladı.

Gençlere, staj olanakları ve işbirliği projeleri ile teorik bilgileri pratik deneyimlerle birleştirme fırsatı sunduklarını belirten Kacır, üniversite-sanayi işbirliği platformunun önemine dikkat çekti. Kacır, Türkiye'nin beşeri sermayesini güçlendirerek ülkede nitelikli insan kaynağını artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar ise protokolün, üniversite-sektör iş birliği sayesinde öğrencilere sektörel gelişmelere vakıf olma ve istihdam piyasasına hazır bir şekilde girebilme imkanı sağlayacağını belirtti. Üniversite öğrencilerinin, eğitim sürecinde sektörel dinamiklere hakim olabileceğini ifade eden Özvar, iş birliği ile sektörlerin nitelikli iş gücüne daha kolay ulaşabileceğini vurguladı.

İki kurum arasında imzalanan protokol, gençlerin bilim ve teknoloji dünyasıyla tanıştırılması ve üniversite öğrencilerine sektörel deneyim kazandırılmasını amaçlıyor.

Haber Ara