Dolar

32,5860

Euro

35,0210

Altın

2.457,15

Bist

9.772,87

Halil Sezai tutuklandı mı? Cezaevine mi girecek? Halil Sezai hapis yatacak mı? Neden hapis cezası aldı?

Şarkıcı ve oyuncu Halil Sezai Tuzla'da yaşlı komşusunu vahşice darp etmiş ve ardından tutuklanmıştı. Halil Sezai 18 Temmuz 2021 tarihinde yaptığı açıklamada “Kafam iyi olduğu için gerekli şekilde tam dövemedim. Bir daha ki sefere inşallah. Hak etti” demişti. Bu sözler üzerine Halil Sezai hakkına yeniden dava açılmış ve Sezai'ye yargılama sonunda 4 ay 25 gün hapis cezası verildi. Peki Halil Sezai tutuklandı mı? Cezaevine mi girecek? Halil Sezai hapis yatacak mı? Neden hapis cezası aldı? Halil Sezai mahkemenin kararının ardından hapis yatacak mı, tutuklanacak mı?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-11-24 16:44:08

Halil Sezai tutuklandı mı? Cezaevine mi girecek? Halil Sezai hapis yatacak mı? Neden hapis cezası aldı?

Halil Sezai Tuzla'da yaşlı komşusunu dövdüğü için tutuklanmış ve yargılama sonunda 1 yıl 11 ay 17 gün hapse çarptırılmıştı. Cezaevinden çıktıktan sonra konser veren Halil Sezai konserde söylediği sözler nedeniyle hakim karşısına çıktı. Halil Sezai 18 Temmuz 2021 tarihinde sahne aldığı bir mekanda, “Kafam iyi olduğu için gerekli şekilde tam dövemedim. Bir daha ki sefere inşallah. Hak etti” demişti. Bu açıklamanın ardından Sezai hakkında alenen hakaret davası açılmıştı. Halil Sezai bir şok daha yaşadı.

Halil Sezai tutuklandı mı?

Şarkıcı Halil Sezai konserde yaptığı açıklamalar nedeniyle bir kez daha hakim karşısına çıktı. Alenen hakeret suçlamasıyla hakkında dava açılan Sezai hakkında karar açıklandı. İlk celsede davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Halil Sezai'yi ‘alenen hakaret' suçundan 4 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezada indirime gitmedi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetti.

Halil Sezai cezaevine mi girecek?

Duruşma sonrası hapis cezası alan Halil Sezai'den açıklama geldi. Sezai "Gelip gidiyoruz işte. Aslında çok fazla şey söylemek isterim ama bana yasak var, söyleyemiyorum. Zamanı geldiğinde açıklayacağım zaten” dedi. Müşteki Hüseyin Meriç ise dava sonunda yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Sanık bu olay öncesinde de bana yönelik sosyal medya üzerinden bazı eylemleri oldu. Ben bu olayı çevreden duydum. Şikayetçiyim.”

Halil Sezai neden hapis cezası aldı

Halil Sezai 15 Eylül 2020 tarihinde komşusu Hüseyin Meriç'i vahşice darp etmişti. Bu olay sosyal medyada büyük tartışmalara neden olmuş ve Halil Sezai tutuklanmıştı. Tutuklu kaldığı sürenin ardından serbest bırakılan Halil Sezai bir mekanda sahnede söylediği sözler nedeniye alenen hakaret suçlamasıyla yeniden dava edilmişti. Halil Sezai "Kafam iyi olduğu için gerekli şekilde tam dövemedim. Bir daha ki sefere inşallah. Hak etti” demişti.

Haber Ara