Dolar

32,2099

Euro

35,0566

Altın

2.519,53

Bist

10.643,58

Grup Yorum kimdir? Grup Yorum üyeleri kimler?

Grup Yorum kimdir? Grup Yorum üyeleri kimler? Türkiye'nin porotest gruplarından biri olan Grup Yorum Rusya'nın başkenti Moskova'da konser verdi. Grup Yorum konser sırasında yaptığı açıklamada 'Grup Yorum olarak sosyalizmin anavatanında, Moskova'da konserimizi gerçekleştirdik!' denildi. Açıklamaların ardından sosyal medyada Grup Yorum'a binlerce kişi tepki verdi. Grup Yorum'un üyelerinin kim olduğu da araştırılmaya başlandı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-02-26 10:18:17

Grup Yorum kimdir? Grup Yorum üyeleri kimler?

Grup Yorum kimdir? Grup Yorum üyeleri kimler? Türkiye'nin porotest gruplarından biri olan Grup Yorum Rusya'nın başkenti Moskova'da konser verdi. Grup Yorum konser sırasında yaptığı açıklamada "Grup Yorum olarak sosyalizmin anavatanında, Moskova'da konserimizi gerçekleştirdik!" denildi. Açıklamaların ardından sosyal medyada Grup Yorum'a binlerce kişi tepki verdi. Grup Yorum'un üyelerinin kim olduğu da araştırılmaya başlandı.

Türkiye'de tanınan Grup Yorum savaş halinde Rusya'ya giderek Moskova'da konser verdi. Grup Yorum konser sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklama ise oldukça konuşuldu. Grup Yorum paylaşımında "Grup Yorum olarak sosyalizmin anavatanında, Moskova'da konserimizi gerçekleştirdik" dedi. Grup yorum bir başka paylaşımında da "Donbas halkının ABD emperyalizmine, NATO'ya ve faşist Ukrayna hükümetine karşı mücadelesini" desteklediklerini belirtti. Savaş yanlısı açıklama yapan Grup Yorum'a tepki yağdı.

grup_yorum_kimdir Grup Yorum kimdir?

Grup Yorum Türkiye'den çıkan protest, özgün müzik ve Anadolu rock gibi müziğin çeşitli dallarında eserler üreten bir gruptur. Şarkıları ağırlıklı olarak syasi ve politik mesajlar içerir. Grup Yorum üyeleri hakkında pek çok suçtan dava açılmıştı. 15 üyesi tutuklanıp hapis yatan bu grubun albümleri 2 milyondan fazla satmıştır. Grup Yorum üyeleri kimler?

35 yıllık müzik kariyeri boyunca grup çok farklı kişilerle çalışmıştır. İşte son olaran Grup Yorum'da yer alan üyeler...

Solo Vokal: Selma Altın, Sultan Gökçek, Umut Gültekin, Betül Varan, Sena Erkoç, Dilan Poyraz
Bağlama: İhsan Cibelik, Özgürcan Elbiz, Emel Yeşilırmak
Klasik/Akustik Gitar: Muharrem Cengiz, Ekimcan Yıldırım, Fırat Kıl
Tuşlu Çalgılar: İnan Altın
Nefesli Çalgılar: Ali Aracı, Selma Altın, İhsan Cibelik, Bahar Kurt, Dilan Poyraz, Betül Varan, Sena Erkoç
Bas Gitar: Seher Adıgüzel
Vurmalı Çalgılar: İnan Altın, Bergün Varan, Barış Yüksel

Haber Ara