Dolar

32,2603

Euro

34,7385

Altın

2.403,98

Bist

10.208,65

Futbolda '6 Saniye Kuralı' nedir?

Galatasaray'ın Gaziantep FK ile 3 - 3 berabere kaldığı müsabaka sonrasında Fatih Terim'in yaptığı basın toplantısında gündeme gelen '6 Saniye Kuralı' nedir? Kural nasıl uygulanır? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-22 05:59:41

Futbolda '6 Saniye Kuralı' nedir?

Galatasaray - Gaziantep FK maçı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim'in, maçın hakemine yüklendiği konu ile gündeme gelen "6 Saniye Kuralı" nedir?

6 Saniye Kuralı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği olan FIFA'nın 1998 yılında kalecilerle ilgili getirdiği bir kuraldır. 6 Saniye Kuralına göre bir kaleci topu elinde en fazla 6 saniye tutabilir. Eğer keleci topu elinde 6 saniyeden fazla tutmasu durumunda, ceza olarak rakip takım lehine endirek serbet vuruş verilir.

Kural, topun oyunda daha fazla olmasını sağlamak ve kalecilerin takımı lehine zaman kazanmasının önüne geçilmesi amacıyla getirilmiştir.

Fatih Terim ne demişti?

Gaziantep FK maçı sonrasında düzenlediği basın toplantısında maçın hakemini eleştiren Terim, "2 haftadır tatsız geçen maçlar. Oyuncular, hepimiz emek veriyoruz. İsteklerimiz, beklentilerimiz oluyor. Maalesef iyi şeylerle karşılaşmıyoruz. Öyle şeyler yaşıyoruz ki, virüsü bedenlerde değil, zihinlerde arayacak bir buluş yapılmasını bekliyorum. 6 saniye kuralı en son ne zaman çalındı?" ifadelerini kullanmıştı. 

Haber Ara