Dolar

32,3802

Euro

34,7694

Altın

2.396,57

Bist

10.208,65

Diyarbakır'da muhtarlık seçimi kavgası: 1 ölü

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-01 08:34:18

Diyarbakır'da muhtarlık seçimi kavgası: 1 ölü

Mahallede devam eden oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında muhtarlık seçimiyle ilgili başlayan tartışma, taş, sopa ve silahların da kullanıldığı bir kavgaya dönüştü.

İhbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kavgada, Emin Çelik yaşamını yitirirken, 14 kişi yaralandı. Yaralılar, kentteki hastanelere kaldırıldı. Kavga sırasında bölgeye sevk edilen ambulanslardan 2'si atılan taşlar nedeniyle hasar gördü.

Valilikten yapılan açıklamada ise Ağaçlıdere Mahallesi'nde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgada geniş çaplı güvenlik önlemleri alındığı belirtildi. Açıklamada, olay bölgesine jandarma ekipleri ile takviye olarak gönderilen özel harekat timleri ve jandarma komando birliklerinin müdahale ettiği ifade edildi.

Ayrıca, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın silahlı kavgaya ilişkin soruşturma başlattığı ve 12 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturma kapsamında, yakalama kararı çıkarılan 19 şüpheliden 12'sinin gözaltına alındığı ve 6 kişinin hastanede tedavisi devam ettiği kaydedildi. Firari 1 şüphelinin yakalanmasına ise çalışıldığı belirtildi.

Haber Ara