Dolar

32,5674

Euro

34,7596

Altın

2.492,38

Bist

9.524,59

Deniz tarağı nasıl yapılır? Deniz tarağı nasıl temizlenir? Deniz tarağı nedir?

Denizlerimizde ürün çeşitliliğinin bol olması bizi farklı tatları keşfetmeye çekiyor. Günümüzün en çok aranan lezzetlerinden biri olan Deniz tarakğı, özel aromasıyla sofralara renk katarken, kendine özgü tadıyla farklı tatlar arayanlar için merak konusu oldu. Peki, Deniz tarağı nasıl pişirilir? Deniz tarağı nasıl yapılır? Deniz tarağı nasıl temizlenir?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-08-02 10:04:04

Deniz tarağı nasıl yapılır? Deniz tarağı nasıl temizlenir? Deniz tarağı nedir?

Klasik midye görünümünde olan Deniz tarakğı, son zamanlarda masterchef tarifleri arasında popüler yemeklerden biri haline geldi. Kabuklu deniz tarağının nasıl temizlendiği merak ediliyor. Bu durumda Deniz tarağı nedir? Deniz tarağı nasıl yapılır? Deniz tarağı sağlıklı mıdır? Deniz tarağı nasıl temizlenir? Sorularının cevabı insanlar tarafından aranmaya başlandı. Deniz tarakları, dünyanın tüm okyanuslarında ve genel olarak tüm denizlerde bulunabilen kabuklulardır.

Deniz tarağı nasıl yapılır?

Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve beyaz biberle marine edilmiş deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.

Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmeğin içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş beyaz biber ve sarımsak püresi ekleyerek karıştırın.

Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2'şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sosunu ekleyin.

Mühürlü deniz taraklarını bu yuvalara koyun ve nane sosuyla sevdiklerinizle paylaşın.

Deniz tarağı nasıl temizlenir?

Deniz tarakları hassas bir iç yapıya sahip olduğu için içindeki etli kısım zarar görmeden temizlenmelidir. Tarakları temizlemeden önce bol su ile yıkamalısınız. Daha sonra tarakların kabuklarındaki küçük yosun ve kum artıkları fırça yardımı ile temizlenmelidir. Tarakların kabuğunu açmak için özel bir istiridye bıçağı kullanılabilir. Tarakların yenen kısmı kırılmadan ayıklandıktan sonra bol su ile yıkanarak pişirmeye hazır hale getirilmesi gerekir. Çiğ olarak tüketilebildiği gibi fırınlanmış, kızartılmış veya sotelenmiş olarak da tüketilebilen tarak oldukça faydalı bir besindir.

Deniz tarağı nedir?

Kabuklu deniz ürünleri olarak bilinen tarak, midyeye benzer ve dünyanın en uzun yaşayan canlılarından biridir. Kıyı ülkelerinde ve hemen her denizde bulunabilen bu canlıların ortalama ömürleri 100 yıldır. Deniz tarağı bazı bivalvia yumuşakçalarının ortak adıdır. Bu kelime, çoğu zaman sadece yenilebilir ve infauna formunda yaşayan türleri tanımlamakta kullanılır. Deniz tarağının etinin besin değeri oldukça yüksektir. Bu sebepten tüketimi sıkça yapılır. Dünyanın tüm okyanuslarında görülebilen canlılar özellikle Kuzey Atlantik, Kanada, Türkiye, Singapur, Endonezya ve Malezya'da avlanan canlılardır. İnfauna formunda yaşayan türler, hayatlarının çoğunu kısmen okyanus tabanındaki kumda gömülü olarak geçirirler. Deniz tarakları, yaklaştırıcı kas ile birbirine bağlanan eşit büyüklükte iki kabuğa ve güçlü bir kazıcı ayağa sahiptir.

Haber Ara