Dolar

32,3799

Euro

34,7578

Altın

2.409,07

Bist

10.075,68

Bu sene Hac yapılacak mı? Suudi Arabistan Hac konusunda ne dedi?

Korona virüs salgını dolayısıyla bu sene Hac ibadetinin yapılıp yapılamayacağı merak ediliyordu. Suudi Arabistan bu sene yapılacak olan Hac ibadeti ile ilgili açıklamada bulundu. İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-22 22:54:34

Bu sene Hac yapılacak mı? Suudi Arabistan Hac konusunda ne dedi?

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, bugüne kadar ülkede korona nedeniyle 1267 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının ise 157 bin 612'ye ulaştığını açıklamıştı. 

Bakanlık bu sene ki Hac organizasyonu hakkında yaptığı açıklamada "Kovid-19 salgınının yayılmaya devam etmesi, kalabalık ortamlar ve uluslararası ulaşımın daha da riskli olması, küresel vaka sayılarının ciddi şekilde artması nedeniyle Hac ve Umre Bakanlığı, bu yıl hac ibadetini ülkede ikamet edenlerle sınırlı tutacaktır." şeklinde ifade etti.

2020 yılı için korona nedeniyle hac ibadetini sadece Suudi Arabistan'da yaşayanlarla sınırlı tutulacak yurt dışından hacı kabul edilmeyecek.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Suudi Arabistan'ın aldığı karar sonrasında sosyal medya hesabından "Diyanet İşleri Başkanlığımız gelişmeleri yakından takip etmektedir. 2020 yılında kur'a sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın kur'a hakları korunacaktır. Konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yarın Başkanlığımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber Ara