Dolar

32,4319

Euro

34,8184

Altın

2.404,11

Bist

10.208,65

Bitlis'te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün süreyle yasaklandı

Bitlis Valiliği, toplantı ve gösteri yürüyüşleri, açık ve kapalı yer toplantıları ile protesto eylemlerinin 15 gün süreyle yasaklandığı duyurdu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-03 08:59:20

Bitlis'te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün süreyle yasaklandı

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin birçok ilde yaşanan olaylara dikkat çekildi. Bitlis'te de çeşitli siyasi partiler, sendikalar, dernekler ve bireyler tarafından halkı bilgilendirmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla basın açıklamaları, açık hava toplantıları, gösteri yürüyüşleri, stant açma ve broşür dağıtma gibi etkinliklerin düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, bu tür etkinliklerin terör örgütleri ve sol marjinal gruplar tarafından sıkça kullanıldığına dikkat çekilerek, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi, milli güvenliğin korunması, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin devamının sağlanması ve şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla Bitlis'te 3 Nisan saat 00.01'den 17 Nisan saat 23.59'a kadar 15 gün süreyle belirli faaliyetlerin yasaklandığı belirtildi. Bu faaliyetlerin yasaklandığı tarihler arasında gösteri yürüyüşleri, toplantılar, basın açıklamaları, oturma eylemleri, anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyaları düzenlenmesi, bildiri ve broşür dağıtılması gibi etkinliklerin yapılmaması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, aynı tarihlerde Bitlis güzergahını kullanarak örgütsel çağrılarda bulunan ve kanuna aykırı eylemlere katılmak isteyenlerin il ve ilçelere girişlerine izin verilmeyeceği ve bu bölgelerden bireysel ya da toplu çıkışların engelleneceği ifade edildi.

Haber Ara