Dolar

32,2466

Euro

34,7061

Altın

2.410,11

Bist

10.267,09

BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

4 Ocak ile 19 Nisan arasında yapılan BiLSEM gurup tarama sınavı sonuçları 22 Nisan'da açıklanacağı ilan edilmişti. Ancak korona virüs salgınının başlaması ile birlikte süreç sekteye uğradı. MEB, en kısa sürede durumun düzeltileceğini belirtmişti. Peki ne zaman sonuçlar açıklanacak?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-23 21:47:37

BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) gurup tarama sınavı 4 Ocak - 19 Nisan arasında tamamlanmıştı. Sonuçlarında 22 Nisan itibariyle açıklanacağı duyurulmuştu. Ancak korona virüs salgını nedeniyle sonuçlar halen açıklanmadı.

BİLSEM hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, sorunun en kısa sürede giderilecegini ifade etti.

Bireysel değerlendirme sınavı ne zaman olacak?

Bireysel değerlendirme sınavının herhangi bir aksilik olmaması halinde 1 Haziran-28 Ağustos tarih aralığında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu sınavın sonuçları ise 4 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

BİLSEM nedir?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

Haber Ara